Őriszentpéter

2014.10.03. 08:59

Túra a szattai hárshoz

Azzal a nem titkolt szándékkal szerveznek túrát a szattaiak az öreg hársfájukhoz, hogy ezzel is népszerűsítsék azt, és újabb szavazókat nyerjenek meg – mondta Markó Sándor a kis őrségi település polgármestere.

Kálmán György

A szattai hárs – egyedüliként a megyében - versenyben van az Ökotárs Alapítvány által 5. alkalommal megrendezett „Év fája" megmérettetésben. A kirándulásra vasárnap délután kerül sor. A túrázók délután 14 órakor a faluház elől indulnak az „öreg hölgyhöz", majd ide visszatérve a falu közösségi terén batyus szalonnasütést tartanak, és itt lehet megkóstolni azt a hársfateát, amelyet a fa virágaiból készítettek. Minden érdeklődőt várnak a helybéliek. A polgármester örömmel mesélte még, hogy a sikeres kampányuknak köszönhetően a versenyben egy helyet előbbre léptek, így most másodikak, ám merészebb terveket szövögetnek. Ezért is kérnek mindenkit, hogy szavazatával segítse őket. A verseny október 30-ig tart, szavazni a http://evfaja.okotars.hu/dotosfak internetes oldalon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!