felsorolni is nehéz

2017.09.30. 08:15

Hivatalos: ekkora pusztítást végzett az Irma Kubában

A hatóságok hivatalosan közölték a szeptember elején pusztító, tíz halálos áldozattal járó Irma hurrikán okozta veszteségeket.

A Granma, a Kubai Kommunista Párt központi lapjában közölt beszámoló szerint 158 554 ház rongálódott meg, 14567 romba dőlt, 23560-nak a tetejét tépte le a hurrikán, amikor szeptember 7-10. között a szigetországban tombolt.

A kubai kormány bejelentette, hogy 50 százalékban megtéríti az építési anyagok árát azoknak, akik teljesen vagy részlegesen elvesztették otthonukat. Ezen felül 50 százalékban visszatéríti az olyan szükségleti tárgyak árát, mint az ágymatracok, higiéniás termékek, konyhai eszközök, bútorok.

A trópusi vihar tombolása miatt 1 millió 863 589 embert kellett evakuálni, és jelenleg 11 689-an tartózkodnak még a menedékhelyeken. Az Irma pusztításában gyakorlatilag az egész energiahálózat megrongálódott: nagyfeszültségű villanyoszlopok, 3600 villanypózna és 1400 transzformátor, továbbá kétezer kilométernyi villamosvezeték, és 10 elektromos alállomás.

A mezőgazdaságban legfőképpen a baromfitelepek károsodtak, illetve 338 ezer hektárnyi cukornád ültetvény, valamint megrongálódott 20 cukorgyár.

Komoly veszteségeket szenvedett a turizmus is, számos nagy szállodában keletkeztek károk. A szigetországot 1935 óta nem érte ilyen mértékű természeti csapás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában