Ország-világ

2020.11.22. 09:03

Közpénzből támogatja Iványi Gábort a DK-s képviselő

Ahelyett, hogy belvárosi lakosokon segítene Nagypál Anikó DK-s önkormányzati képviselő, inkább saját holdudvarának játssza át az V. kerületi adófizetők pénzét. A koronavírus-járvány a belvárosiakat is sújtja, de a DK-s képviselő egy olyan hajléktalanszállót támogat a saját önkormányzati keretéből vásárolt koronavírus-tesztekkel, ahol Gyurcsány Ferenc lánya is dolgozik.

Fotós: Kallos Bea

„Különösen fontos, hogy minél több tesztet végezzenek el, ám sajnos a magyar egészségügy, járványügy mindannyiunk által ismert katasztrofális állapota miatt ez elég nehézkes” – írta a Facebookon a DK-s Nagypál Anikó. A politikus, aki egyébként az erzsébetvárosi áramlopás főszereplőjének, Borka-Szász Tamásnak a felesége, azt írta: úgy döntött, hogy segít az Oltalom Karitatív Egyesület Női Átmeneti Szállójának. Az egyesület egyébként az állami feladat ellátására normatívát kap.

A menhely fenntartója Iványi Gábor, aki a Gyurcsány családdal szoros kapcsolatot ápol, a volt kormányfő lánya is az Oltalom egyesületnél vállalt munkát.

A női szállónak csupán annyi köze van a Belvároshoz, hogy a József nádor téren található, ám a dolgozók és az ellátottak az ország minden pontjáról érkeznek,

azaz a képviselői keretéből a helyi lakosok helyett inkább Iványit támogatja a DK-s politikus.

„Az általam felajánlott összegből összesen hatvan darab gyorstesztet tudnak vásárolni, amivel az ott dolgozókat szűrhetik. Úgy gondolom, megérdemlik, hogy többé-kevésbé biztonságban legyenek azok, akik ilyen emberfeletti munkát végeznek mindennap. Nos, míg a pánikkormány kényszeresen rohan a szakadék felé, mi próbálunk segíteni, és tesszük a dolgunkat továbbra is, a DK segít!” – írta Nagypál.

Mint a posztból kitűnik, a képviselő a belvárosi adófizetők pénzét politikai hangulatkeltésre és a pártelnök barátjának a támogatására használja fel.

Nagypál kormánykritikájának csak az a szépséghibája, hogy a kormányhivatal minden államilag finanszírozott szociális és köznevelési intézménybe kiszállított megfelelő mennyiségű gyorstesztet, hogy a dolgozókat rendszeresen szűrni tudják.

György István, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős államtitkár az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: 16 691 helyszínen mintegy háromszázhetvenezer ember szűrését végzik el antigéngyorstesztekkel.

Az önzetlen támogatás érdekessége még, hogy a DK elnökének lánya, Gyurcsány Anna marketingesként dolgozik az Oltalom Karitatív Egyesületnél. Egyébként is jól kitapintható, hogy erős kötelék fűzi össze Iványi Gábort, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) lelkészét a Gyurcsány családdal. Emlékezetes pillanat volt például, amikor Gyurcsány a 2012-ben egyházi jogállását elveszítő Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetőjét javasolta államfőnek.

Borítóképünkön Gyurcsány Ferenc (b) és Iványi Gábor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában