Ország-világ

2021.03.15. 16:48

Szijjártó Péter: Magyarország háromszorosára növeli szerepvállalását a Száhel-térségi műveletben

Hazánk támogatja az EU nagyszabású afrikai szerepvállalását.

A külgazdasági és külügyminiszter bejegyzése szerint döntés született arról, hogy háromszorosára növeljük a magyar szerepvállalást ebben a műveletben, egyúttal javasolják, hogy ez legyen az Európai Unió egyik legjelentősebb afrikai szerepvállalása a jövőben.

Azt írta: az EU portugál elnöksége migrációs ügyben hívta össze az Európai Unió kül- és belügyminisztereit.

A kulcskérdés továbbra is változatlan: „a migrációt nem menedzselni, hanem megállítani kell”

- szögezte le Szijjártó Péter.

A miniszter szerint ez lehetséges, de ehhez partnerek szükségesek. Folytatni kell az együttműködést Törökországgal, a Nyugat- Balkánnal és az észak-afrikai országokkal. Felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő egyik kritikus migrációs kiindulópontja Afrika szubszaharai térsége lesz. Ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy meggátolják az újabb migrációs hullámok kiindulását a térségből – tette hozzá.

Ebből a szempontból kiemelkedő jelentőségű az Európai Unió franciák által vezetett Száhel-térségi művelete

- emelte ki Szijjártó Péter, aki úgy fogalmazott: „tisztelet illeti a franciákat az eddigi erőfeszítéseikért és készen állunk azok támogatására a jövőben is!”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában