Nézze meg a Gyurcsány hazugságbeszédéről készülő film előzetesét! (videó)

A megtörtént eseményeken alapuló Elk*rtuk című játékfilm producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.

Szerda délelőtt motoros futár érkezett szerkesztőségünkbe, aki a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéről és annak következményeiről szóló játékfilm első előzetesét tartalmazó adathordozót adott át munkatársainknak. Az alkotás producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.

A történet az előzetes alapján egy lányról szól, aki kamerával rögzíti az utcai eseményeket. A képeken megjelenik a Magyar Televízió régi székháza, annak 2006. szeptember 18-i ostroma, valamint az október 23-i tüntetés is. A főszereplő az egyik jelenetben véres lábbal sétál a „Mondjon le!” rigmust skandáló emberek között, később pedig a szeme körül látszódik sérülés, ami utalás lehet a 2006. október 23-i véres eseményekre.

Itt nézheti meg a beharangozót:

Tizenöt évvel ezelőtt, a 2006. szeptember 17-én délután ugyancsak motoros futár érkezett több szerkesztőséghez – a Kossuth rádióhoz, az RTL Klubhoz és az Origóhoz –, aki egy ismeretlen feladótól származó CD-t kézbesített a médiacégeknek. Ezen volt Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök őszödi beszédeként elhíresült szónoklata, amelyet pár hónappal korábban, május 26-án mondott el az MSZP balatonőszödi frakcióülésén. Ebben bevallotta: a felelőtlen gazdaságpolitikai lépések következtében a szocialista–szabad demokrata kormány költekezése jócskán meghaladta az ország lehetőségeit, és a helyzetet hazugságokkal igyekeztek elfedni.

Borítóképünk képkocka a film előzeteséből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában