Hárít a főpolgármester?

2023.04.28. 14:11

Tarlós István hazugságnak nevezte Karácsony Gergely szavait

Budapest korábbi főpolgármestere szerint Karácsony Gergely nem mond igazat.

Tarlós István volt fõpolgármester, országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott (b) és Karácsony Gergely főpolgármester beszélget az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepsége előtt a felújított Kálvin téri állomáson 2022. május 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

„Egyszerű hazugság, hogy óriási hitelei voltak a fővárosnak, amikor 2019-ben átadtuk Karácsony Gergelyéknek” – nyilatkozta a Metropolnak Tarlós István, miután a megszorítócsomag elfogadásáról szóló közgyűlésen a jelenlegi főpolgármester és helyettese ezzel vádolta meg a korábbi városvezetést.

Nekem erről az egész csődközeli kommunikációról az jut eszembe, hogy 2019-ben azzal volt tele a sajtó: Karácsony Gergely majd mindent kiver a kormányból, amit Tarlós nem tudott. De én azóta csak ok nélküli panaszkodást hallok

– fogalmazott a korábbi főpolgármester. Tarlós Istvánt Karácsony Gergely és helyettese, Tüttő Kata azon állításáról kérdezték, amely szerint 2019-ben a baloldal adóssággal, banki hitelekkel vette át Budapestet elődjétől, nem „csupán” a megtakarított 214 milliárddal, ami a kasszában várta őket.

Tarlós István idején kezdték meg a hármas metró felújítását, amihez a hetvenes évek óta nem nyúlt hozzá senki. Az útjavítások, a Lánchíd felújításának előkészítése, a fürdőfelújítások és csatornaépítések, mind Tarlós idejében valósultak meg. „Egyetlen centiméter csatornát nem épített 2002 és 2010 között Demszky és a korábbi városvezetés, mi pedig több mint négyszáz kilométer gerinccsatornát építettünk” – mutatott rá a korábbi főpolgármester.

Ez egy közönséges hazugság! Fejlesztési hitelállománya volt a fővárosnak, de nem óriási, hanem 112 milliárd forint, amiből 40 milliárdot egyáltalán nem vettünk igénybe. Ebből a fejlesztési hitelből Karácsony Gergelyék törlesztési rátája havonta minimális volt, mert ami legkorábban járt le, az 2030-ban zárul, de olyan is van, ami csak 2044-ben fog lejárni. Úgyhogy ez egy komoly csúsztatás, különösen annak figyelembevételével, hogy mi milyen óriási adósságot – 251 milliárd forintot – örököltünk Demszky Gáboréktól

– hangsúlyozta Tarlós István, aki hozzátette: „Fogalmam sincs, hogy mi volt az indoka annak, hogy ennek ellenére ekkora késedelem volt a Lánchíd-felújítás megkezdésével vagy akár a Blaha Lujza térrel”. 

A Metropol teljes cikke ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában