Diplomácia

2023.06.18. 07:29

Novák Katalin találkozott a német államfővel és a kancellárral Berlinben

A köztársasági elnök találkozott Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnökkel és Olaf Scholz kancellárral, valamint Vahagn Hacsaturján örmény elnökkel Berlinben, a Speciális Olimpiai Világjátékok megnyitója alkalmából – közölte az MTI.

MW

Novák Katalin köztársasági elnök és Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök

Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala

A magyar államfő a Twitter-oldalán vasárnap azt írta, tartalmas beszélgetést folytatott a német kancellárral, a német elnökkel tartott eszmecserén pedig megállapították: sokat tehetnek országaik jó kapcsolataiért.

 Az örmény államfővel folytatott megbeszélésével kapcsolatban Novák Katalin közölte, alig várja, hogy üdvözölhesse Asot Szmbatján örmény nagykövetet a szeptemberi budapesti demográfiai csúcson.

Novák Katalin szombaton részt vett a Speciális Olimpiai Világjátékok megnyitó ünnepségen a berlini Olimpiai stadionban, ahol a magyar olimpikonok a vezetésével vonultak fel a csaknem 200 résztvevő ország csapatai között.

Vasárnap az államfő a speciális olimpia 25 méteres gyorsúszás negyeddöntőjét nézi meg magyar szurkolókkal.

Korábban írtuk

A köztársasági elnök szombaton a Speciális Olimpiai Játékok megnyitó ünnepségén vett részt a német fővárosban. A megnyitó előtt a német szövetségi elnökkel, Frank-Walter Steinmeierrel egyeztetett.  

Németország Magyarország egyik legfontosabb szövetségese. Mi ketten sokat tehetünk a két ország közötti együttműködés erősítése érdekében

– írta a Facebook-oldalán Novák Katalin. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában