Közlemény

2023.06.01. 19:30

Tartós élelmiszergyűjtő akciót indít az Ökumenikus Segélyszervezet és a FOXPOST

Az Ökumenikus Segélyszervezet és a FOXPOST közös élelmiszergyűjtő akciót szervez június 1. és június 15. között, melynek célja, hogy rászoruló gyermeknek, családoknak segítsenek. Arra kérik a lakosságot, hogy küldjenek tartós élelmiszert a FOXPOST csomagautomata hálózatának segítségével.

Mw

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

A közleményben azt írják,nagyon fontos, hogy az adományozók csak tartós élelmiszereket küldjenek, mert ezeket lehet biztonságosan szállítani, és biztosan nem romlanak meg. Ilyenek a száraz tészta, paradicsomszósz, darálthús- és paradicsomkonzervek, só, száraz fűszerek, búzadara, cukor és étolaj. 

Hozzátették, 

az adományok küldése nagyon egyszerű és természetesen ingyenes. 

Az adományozóknak nem kell mást tennie, mint a megadott lista alapján vásárolnia bármilyen tartós élelmiszert, keresni egy FOXPOST csomagautomatát, és elhelyezni az élelmiszert az automatában található „Adományrekeszben”. Országszerte több, mint 800 FOXPOST csomagautomata található, ezért feltehetően a legtöbben útba tudnak ejteni egyet a napi teendőik során. Az „Adományrekeszt” az automatán található kezelőfelület utasításai alapján tudják kinyitni. A csomagautomaták listája itt elérhető: https://foxpost.hu/csomagautomatak  

Az akció népszerűsítését két ismert önkéntes segíti.

 Farkas Roland „Wolfie” a Punnany Massif zenekar egyik alapító frontembere, valamint Farkas Richárd chef. 

Az akció első lépéseként a két önkéntes ellátogatott Miskolcra, az Ökumenikus Segélyszervezet egyik családok átmeneti otthonába, ahol a bent lakó gyerekek segítségével készítettek el egy óriási adag bolognai spagettit és egy nagy fazék grízes tésztát - írják a közleményben.

Leszögezték, hogy a menü összeállítása nem véletlen: 

főleg olyan alapanyagokból dolgoztak, amiket az akció során az adományozóktól várnak a szervezők, 

és amilyen ételeket majd a rászoruló családok tudnak ezekből főzni. A gyűjtés egyik meghatározó elve az is, hogy a gyerekek olyan melegételeket ehessenek, amiket a legtöbb gyerek valóban szeret is, mint például a miskolci átmeneti otthonban készített ételek. 

Az akciót indító eseményen a finomságokat az otthon lakói közösen, egy gyereknapi vacsora keretében fogyasztották el. Ez nem csak azért volt fontos, hogy mindenki jóllakjon. Az önkéntesek a közös főzéssel, terítéssel és étkezéssel ezek társadalmi funkciójára, a családon belüli beszélgetések és az együtt töltött idő fontosságára is igyekeztek felhívni a figyelmet - zárul a közlemény. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában