Időjárási katasztrófák

2023.07.29. 00:01

Ferenc pápa szerint „bátor erőfeszítésekre” van szükség a klímaváltozás elleni küzdelemben

A globális éghajlatváltozás elleni küzdelemben bátor és előrelátó erőfeszítések „megtételére” buzdított Ferenc pápa üzeneteiben, amelyeket az erdőtüzek és más időjárási katasztrófák sújtotta Olaszország és Görögország püspöki karának küldött pénteken.

MW

Ferenc pápa beszédet mond a Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs technológiai és bionikai karán 2023. április 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A katolikus egyházfő az olasz egyháznak szánt bejegyzésében mély együttérzését fejezte ki a vihar és erdőtüzek sújtotta területeken élő emberekkel, akiket "közel" érez magához.

Ezek a légköri események rávilágítanak arra, hogy bátor és előrelátó erőfeszítésekre van szükség, hogy felelősségteljesen szembe nézzünk az éghajlatváltozás kihívásaival, mert csak így óvhatjuk meg a teremtett világot, vigyázva közös otthonunkra

– áll a Matteo Zuppi bíborosnak, az Olasz Püspöki Konferencia elnökének címzett üzenetében. Ferenc pápa köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik nagylelkűen felajánlották segítségüket, különösen kiemelve a tűzoltók áldozatos, erőn feletti munkáját.

Ferenc pápa a hőhullámok miatt erdőtüzekkel sújtott Görögország püspöki karának is hasonló üzenetet küldött, amelyben azt írta: 

reméli, hogy a közös otthonunkat fenyegető veszélyek, amelyeket a jelenlegi hőhullám súlyosbít, mindenkit arra ösztönöznek, hogy megújítsuk erőfeszítéseinket és így megőrizhessük a teremtés ajándékát a jövő nemzedékeinek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában