Közösségi média

2023.08.01. 05:46

Orbán Viktor néhány nap alatt hatalmas népszerűségre tett szert a TikTokon

A közösségi médiában is népszerűbb a jobboldal – írja a Magyar Nemzet.

MW

Orbán Viktor kormányfő (k) szelfit készít a Mathias Corvinus Collegium (MCC) erdélyi és magyarországi diákjaival az MCC Kászonjakabfalva mellett létesített képzési központjában 2023. július 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A baloldal az interneten sem tudja felvenni a versenyt Orbán Viktorral, aki nemrég regisztrált a TikTokra, és rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert az oldalon. Ezzel szemben az ellenzék vezető politikusainak a közösségi oldalait vizsgálva azt láthatjuk, hogy kevesen kíváncsiak rájuk – számol be róla a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor TikTok-oldalának már majdnem 76 ezer követője van és a bejegyzéseit összesen egymillióan kedvelték már. A miniszterelnök a TikTok mellett minden jelentősebb közösségimédia-platformon jelen van és mindenhol rendkívüli népszerűségnek örvend.

Az ismertebb ellenzéki politikusok jellemzően nincsenek jelen a TikTokon, ott leginkább a pártok hivatalos fiókjaival lehet találkozni. A baloldal vezető pártja, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció TikTokja a kormánypárti politikusokhoz képest jelentős lemaradásban van, alig több mint ötezer követőjük van, a bejegyzéseiket pedig összesen csak 91 ezren kedvelték. A többi platformon a baloldali politikusok ugyancsak a vert seregben vannak.

Gyurcsány Ferencnek a Facebookon 327 ezer, az Instagramon pedig 46 ezer követője van, a bejegyzéseit pedig jellemzően csak pár százan kedvelik.

Karácsony Gergely közösségi oldalain Gyurcsányéhoz hasonlóan vérszegény a látogatottság és az interakciók száma. Megjegyzendő, hogy Budapest főpolgármestere már régóta jelen van a TikTokon, azonban csak 33 ezren követik, és a lájkjainak száma nagyjából feleannyi, mint a kormányfőnek.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában