Köbüki program

2023.09.29. 20:59

Hornung Ágnes: várhatóan novemberre bírálják el a tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogram pályázatait

Várhatóan novemberre bírálják el a Köbüki néven elindított tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogramra beérkező pályázatokat, de a nyertesek visszamenőleg, szeptembertől megkapják a támogatást - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken az M1 Ma este című műsorában.

MW

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára beszél a 2023. évi őszi Erzsébet-táborok záróeseményén a zánkai Erzsébet-táborban 2023. szeptember 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Hornung Ágnes ismertette: a pályázatra október 12-ig jelentkezhetnek azok a tanárok, mentorok, akik kiemelkedő munkát végeznek a tehetséggondozásban, az ösztöndíj kiterjed a matematikára, fizikára, kémiára, biológiára, földrajzra, informatikára, magyar nyelv és irodalomra, történelemre és az ének-zenére. 

Jelentkezni a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján (emet.gov.hu) lehet, itt találhatók meg a részletes információk is. 

Az államtitkár kifejtette: a Nemzeti Tehetséggondozó Program már több mint 15 éve létezik, ez idő alatt 34 milliárd forint értékben támogattak több mint 19 ezer pályázatot, vagyis a tehetséggondozás működik, de a Köbüki program újdonság, mert eddig inkább a diákok kaptak elismerést. 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által alapított Köbüki azon középiskolai tanárok munkáját szeretné elismerni és ösztönözni, 

akik legalább három éve dolgoznak a tehetséggondozásban. 

Az államtitkár hangsúlyozta: nem csak azok jelentkezhetnek, akiknek a diákja például valamilyen versenyen eredményt ért el; várják a tehetségmentorálást végző, tehetségműhelyt vezető, tehetséggondozó képzésen részt vett középiskolai tanárok jelentkezését is, és azokét is, akik úgynevezett kedvezményezett, fejlesztendő, vagy komplex programmal fejlesztendő járásban végeznek tehetséggondozó tevékenységet. 

A jelentkezőket az ország egész területéről várják

 - tette hozzá. 

A nyertes pedagógusok 10 hónapon keresztül nettó havi 75 ezer forintos támogatásban részesülnek szeptembertől júniusig. 

Hornung Ágnes ismertette: miután október 12-e a határidő, várhatóan novemberre bírálják el a pályázatokat, de a nyertesek visszamenőleg megkapják a támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában