Vásárosnamény

2023.09.20. 15:07

Soltész Miklós: 3200 új férőhely létesült a református egyház óvodáiban

A református egyház újonnan épített vagy felújított óvodáiban 3200 új óvodai férőhelyet alakítottak ki - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vásárosnaményban kedden.

MW

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond az Édenkert református mini bölcsőde és óvoda átadása alkalmából tartott hálaadó ünnepségen a vásárosnaményi református templomban 2023. szeptember 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Soltész Miklós az Édenkert református mini bölcsőde és óvoda átadásán elmondta, az egyház a korábban elindított országos óvodaprogramjában - más építkezésekkel együtt - 71 óvodát épített vagy újított fel teljes mértékben, ennek része a vásárosnaményi beruházás is. 

Az építkezés nagyon fontos, de még fontosabb, hogy az intézményekben a nevelők az egyház értékrendjének megfelelően foglalkozzanak a gyerekekkel, ekkor biztos, hogy "a szimbólumainkat nem fogják tudni elrabolni tőlünk bármilyen, teremtett világ és a természet elleni ideológiák"

 - fogalmazott az államtitkár. 

Soltész Miklós azt mondta, hogy "összezavarodott világunkat" a talpára kell állítani, és ezt azok a keresztény emberek tehetik meg, akik a családokért és a gyermekekért felelősek. 

Ők mondhatják el teljes és tiszta szívvel azt a tanítást, hogy "engedjétek hozzám a gyermekeket" - folytatta -, ezt viszont próbálják kiforgatni, illetve papokat, lelkipásztorokat és pedagógusokat vádolnak, hogy nem ezzel a szeretettel fordulnak a gyermekek felé, hanem valami "ferde dologgal, hajlammal". 

Az államtitkár szerint

 ezt az állítást azonnal vissza kell utasítani, mert ha utóbbi gondolat megy át a társadalomnak, akkor a szülők nem mernek az igazi tanításért a nevelők és a papok felé fordulni. 

"Ha ez uralkodik el a társadalomban, akkor a szeretetet teljesen kiüresítjük, ezt nem szabad engedni" - hangsúlyozta Soltész Miklós. 

Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a 71 új református óvodából egy Fehérgyarmaton, egy pedig Mándokon létesült, a vásárosnaményi a harmadik ilyen intézmény a választókerületben. 

Az eseményen részt vett Baracsi Endre, a vármegyei közgyűlés alelnöke és Filep Sándor, a beregi kisváros Fidesz-KDNP-s polgármestere. A helyi református templomban tartott hálaadó szentmisén igét hirdetett Fekete Károly tiszántúli református püspök. 

Az új vásárosnaményi református óvodát 240 millió forintos támogatásból építette fel a Vásárosnaményi Református Egyházközség. A belvárosban megépült, csaknem 1000 négyzetméteres épületben két óvodai és két bölcsődei csoportszobát alakítottak ki, amelyekben összesen 75 kisgyermeket tudnak elhelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában