Gyanús érdeklődés

2023.11.16. 07:57

Egy volt MSZP-s képviselő megmentené Tordai Csaba ügyvédi irodáját

Kovács Alex Gábor V. kerületi baloldali önkormányzati képviselő a Magyar Fejlesztési Bank székházának eladása ellen kampányol. Érdekes egybeesés, hogy az ingatlanban található Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc bizalmi emberének irodája is – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Tordai Csaba a Fővárosi Közgyűlés vizsgálóbizottságának Városháza-gate ügyében tartott ülésén

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

A hét elején jelent meg a hír, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverésre bocsátja az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) székhelyét. A Vécsey utca 4. szám alatti társasház többségi tulajdonosának ingatlanértékesítése iránt az V. kerületben baloldalon politizáló Kovács Alex Gábor feltűnően nagy érdeklődést mutat közösségi oldalának tanúsága szerint, kritizálva, kifogásolva a lehetséges tranzakciót. Ez annak a tükrében figyelemre méltó, hogy a Vécsey utca 4. szám alatt található annak a Tordai Csabának az ügyvédi irodája, akinél a napokban a lakók jelzése alapján házkutatást is tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Tordai Csaba Gyurcsány Ferenc egykori kormányának államtitkára, Bajnai Gordon bizalmasa, Karácsony Gergely ügyvédje és főtanácsadója. A Vécsey utca 4. szám alatti ingatlanokért aggódó Kovács Alex Gábor nemrég még az MSZP színeiben politizált, jelenleg azonban párttámogatás nélkül vált az önkormányzati kampányban Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes ellenfelévé, aki viszont a Momentum propagandagépezetének teljes körű támogatását élvezi. Mindezek fényében felmerül a kérdés: csupán véletlen egybeesés, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester mozgalmának állítólag mikroadományokból összegyűjtött félmilliárdos kampánytámogatását kezelő Tordai Csaba irodájának épületét „védelmezi” Kovács Alex Gábor? Vagy esetleg így próbál Kovács a saját kampányához támogatást szerezni a mikroadományokból? – teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet.

A teljes cikkért kattintson IDE.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában