Erőszak

2023.12.13. 11:56

A budapesti antifa támadások újabb résztvevőjét kaphatták el

Európai és nemzetközi elfogatóparanccsal kereste a Budai Központi Kerületi Bíróság Simeon Ravi Truxot, a februári budapesti antifa támadások egyik elkövetőjét. A jénai születésű 23 éves fiatalt pár nappal a december 14-i születésnapja előtt kapták el Berlinben – számolt be róla a Mandiner.

MW

Az egyik februári támadás Gazdagréten történt, amikor egy dohányboltost vertek össze többszörös túlerőben, felfegyverkezve

Forrás: Mandiner

Fotó: Képernyőkép a videóból

A Mandiner hozzáteszi, hogy a német bíróságnak arról kell majd döntést hoznia, hogy Trux kiadható-e Magyarországnak – derül ki a Pesti Srácok cikkéből. A lap a jól értesült Dokumentation Linksextremismus  X-oldalára hivatkozik.

Hazánk három elfogatóparanccsal keresi az antifa rohamosztagost aljas indokból, bűnszervezetben, sorozatban elkövetett súlyos testi sértés miatt. A BRFK megalapozottan gyanúsíthatja Truxot azzal, hogy verőlegényként részt vett a februári budapesti embervadászatban. Mivel elfogásának híre olyan friss, hogy még hivatalos megerősítés sem érkezett, a police.hu-n még mindig fent van Trux fotója.

Emlékezetes: 2023 februárjában a Becsület-napi rendezvények kapcsán Budapesten öt helyszínen kilenc embert vert össze brutálisan a Lina Engel vezette Hammerbande 12 német tagja, illetve a hozzájuk csatlakozó három olasz, egy-egy szír és albán. Két német rohamosztagost – egy-egy férfit, illetve nőt –, valamint egy olasz nőt elfogtak a BRFK nyomozói. Ellenük a közelmúltban vádat emeltek. Mellettük a Hammerbande tíz német tagját, valamint két olasz és egy-egy szír, illetve albán szimpatizánsát keresik a februári embervadászatban való részvételük miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában