Jótékonyság

2023.12.16. 21:17

Erdő Péter és Herczegh Anita osztott ajándékot rászoruló gyerekeknek

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete kétszáz rászoruló gyermeknek adott át névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a Budapest-Városmajori Jézus Szíve plébániatemplomban szombat délután.

MW

Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete (b3) és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b6) angyalbatyukat ad át gyerekeknek a Budapest-Városmajori Jézus Szíve plébániatemplomban 2023. december 16-án

Forrás: A kolozsvári Mûvészeti Múzeumnak otthont adó Bánffy-palota 2022. január 21-én. Fotó: MTI/Kiss Gábor

Fotó: Kovács Attila

Erdő Péter a gyerekeknek arról beszélt: karácsonykor nem csupán a fenyőfát, az ajándékokat és nem is saját magunkat ünnepeljük, hanem Jézus Krisztust, akiben Isten szeretete lépett közénk a földre.

A bíboros hangsúlyozta: a karácsonyfa alatt szeretetben, békességben, egymásnak örömet szerezve összegyűlő család képe megmutatja, hogy milyennek kell lennie az ember életének.

Isten ugyanis nagy családként akarja összegyűjteni az emberiséget. Az ő szeretete veszi körbe az egész világot, "csak hagyjuk érvényesülni, csak ne álljunk ellen neki, ne utasítsuk el"

 - kérte Erdő Péter.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: a segélyszervezet november végén indította el Tárjátok ki a szíveteket! adventi adománygyűjtő kampányát, amelyben többféle akció szerepel.

Ezek közül az Angyalbatyu programban gyermekek szereznek örömet gyermekeknek, szegényebb kortársaik javára készítve ajándékcsomagokat, lemondva saját játékaikról. 

HERCZEGH Anita; ERDÕ Péter
Forgács Alajos plébános a betlehemi békelánggal meggyújt egy gyertyát a Budapest-Városmajori Jézus Szíve plébániatemplomban, ahol kétszáz rászoruló gyermek kapott névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot 2023. december 16-án
Fotó: Kovács Attila / Forrás:  MTI

Az ajándékokat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász központjának munkatársai gyűjtötték össze és egészítették ki további ajándékokkal.

Écsy Gábor azt kérte a megajándékozott gyerekektől, hogy ne csak a játékokat lássák a csomagban, hanem a feléjük irányuló szeretetet, törődést és együttérzést is, amellyel az ajándékokat társaik készítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában