Reagálás

2024.02.08. 22:46

Gulyás Gergely: ha valaki gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, semmilyen kegyelemben nem részesülhet

Ha valaki gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, semmilyen kegyelemben nem részesülhet - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Orbán Viktor kormányfő bejelentése kapcsán csütörtökön a HírTv-nek.

MW

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepi gálaműsoron a Békéscsabai Jókai Színházban 2024. január 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Lehoczky Péter

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy 

a baloldal az elmúlt években mindent megtett annak érdekében, hogy a magyar családtámogatási rendszer kiépítését megakadályozza.

A miniszter elmondta, egy konkrét esetben egy ezzel kapcsolatban kialakult vita miatt érezték feltétlenül szükségesnek, hogy a kormány egyértelművé tegye és az alkotmányban rögzítse, hogy a gyermekek sérelmére elkövetett szándékos bűncselekmények esetén ne legyen lehetőség arra, hogy a köztársasági elnök kegyelmet gyakoroljon.

Úgy gondoljuk, "ez hozzájárul ahhoz, hogy mindenki egyértelműen, világosan és tisztán lássa a kormány büntetőpolitikai céljait, és azt, hogy ha valaki a gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, az semmilyen kegyelemben nem részesülhet" - fogalmazott a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában