Nincs válasz

2024.02.13. 11:58

Nem vállalja a felelősséget a Klubrádió vezetése a gyalázkodó címadásért (frissült)

A Magyar Nemzet megkeresésére sem reagáltak.

MW

Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója beszél a II. Hadd Szóljon - Koncert a Klubrádióért című rendezvényen a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban 2012. október 30-án

Fotó: Kovács Tamás

Megszólalt Arató András: találhattam volna szerencsésebb hasonlatot

Arató András a 444-nek szólalt meg az esetről, elmondása szerint „pár perc” után a „Bútorok cseréje” címre változtattak. Az első cím „kis figyelmetlenség” következtében került ki egyáltalán, mivel 

a szerző állítása szerint már korábban kitalálta a második verziót. 

A portálnak Arató úgy fogalmazott: most már belátja, hogy nem volt szerencsés” a megfogalmazás, tartalmilag most is egyetért azzal, amit leírt. „Aki nem a propagandamédiában dolgozik, az tudja, hogy a két nő leváltásával semmi sem változik a rendszerben – fejtegette a Klubrádió tulajdonosa - adta hírül a Mandiner.

Törölte Arató András botrányos véleménycikkét a Klubrádió

A Klubrádió vezetősége úgy tűnik, belátta, hogy Arató András a botrányos publicisztikájával túl messzire ment, ugyanis a címváltoztatás után végül törölték oldalukról a véleménycikket - írja a Magyar Nemzet.

Mint arról lapunk is beszámolt, hétfőn „Kurvák cseréje” címmel jelent meg a rádió honlapján egy, az Arató András által jegyzett cikk. Bár később változtattak és „Bútorok cseréje” lett az új elnevezés, a Google keresője továbbra is az eredeti, obszcén verziót adja ki.

A Magyar Nemzet arra volt kíváncsi, hogy 

a szerző, valamint a főszerkesztő Hardy Mihály vállalják-e a felelősséget és lemondanak-e a portálnál betöltött vezető tisztségeikről. 

A lap azt a kérdést is feltette, hogy milyen formában kívánják megkövetni a sértetteket, akik egyike a jelenleg is hivatalban lévő köztársasági elnök. Válasz egyelőre nem érkezett.

A botrányos címadást elítélte a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, valamint számos közéleti szereplő. 

Mások mellett tiltakozását fejezte ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Dúró Dóra, a Mi Hazánk parlamenti képviselője, valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom korábbi alelnöke. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István pedig jelezte:

becsületsértés vétség gyanúja miatt tesz feljelentést tesz a Klubrádió ellen.

A teljes cikk ITT érhető el.

DK: ez nem egy fontos ügy! 

Arató Gergely szerint a Klubrádió obszcén cikke nem fontos ügy, Jakab Péter kikerülte a válaszadást, Jámbor András pedig megfutamodott a Magyar Nemzet kérdései elől. 

Illés Boglárka fideszes országgyűlési képviselő felszólította a baloldal női politikusait, hogy mondjanak véleményt a botrányról.

Eddig sem a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, sem a Klubrádió nem reagált a lap által a témában feltett kérdésekre, és az ellenzéki politikusok sem. Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció árnyék-kormányszóvivője például csak annyit válaszolt, hogy „A Magyar Nemzetnek nem szeretnék válaszolni.”
Arató Gergely, a DK kormányprogramért felelős árnyékminisztere viszont azt mondta, hogy elutasítja, ha valaki nőkről lealacsonyító módon beszél, azt is hozzátette, hogy ez a saját véleménye és nem a pártjáé, hiszen mint fogalmazott, nem alakítanak ki újságcikkekről álláspontot.

Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke nem volt hajlandó a témában egyenes választ adni, így nem ítélte el a cikket és annak tartalmát, szokásához híven azt hajtogatta csupán, hogy fel kell oszlatni az Országgyűlést. Érdemi választ szintén nem volt hajlandó adni a Magyar Nemzetnek a Párbeszéd- frakcióban ülő Jámbor András sem.
A teljes cikk ITT OLVASHATÓ!

Kocsis Máté közösségi oldalán közzétett bejegyzésében mondta el véleményét az ízléstelen publicisztikával kapcsolatban:

Kevés ízléstelenebb címet olvastam annál, mint amit a DK-közeli Telex ma produkált. Ráadásul két női szerzővel végeztették el a piszkos melót

– olvasható a Fidesz frakcióvezetőjének posztjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában