Mikroszálas kendővel

2020.09.12. 07:00

Így tisztítsa meg helyesen a műszaki cikkeket!

VN-információ A mai sík- vagy ívelt képernyős televíziók jóval érzékenyebbek a régebbi, képcsöves társaiknál. A takarításuk is nagyobb körültekintést igényel, a nedves ruha és a papírtörlő kárt okozhat az egyébként nem olcsó készülékekben.

Vas Népe

A kijelzők könnyen karcolódnak, ezért a portalanításhoz ne papírtörlőt, hanem mikroszálas kendőt használjunk Fotó: Stock

A kijelzők könnyen karcolódnak, ezért portalanításhoz ajánlatos mikroszálas kendőt használni: óvatosan, körkörös mozdulatokkal törüljük át vele a képernyőt. A vegyszereket kerüljük, ha szükséges, desztillált vizet vagy speciális, erre a célra vásárolható tisztítószert spricceljünk a rongyra. Jó tudni, hogy az ablaktisztító folyadékokban lévő alkohol, ammónia és aceton árthat a síkképernyős tévéknek.

A műszaki cikkeken lévő szellőzők és kisebb rések takarításához érdemes sűrített levegőt beszerezni, ilyenkor arra kell figyelni, hogy a spray-t ne folyamatosan, hanem szakaszosan fújjuk a készülékre.

Időközönként célszerű a távirányítóból kivenni az elemeket, majd a tenyerünkhöz ütögetve kirázni belőle a beragadt koszt, port. Ezután töröljük át alkoholos fertőtlenítővel benedvesített ruhával, a gombok tisztításához használhatunk fogpiszkálót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!