HIRDETÉS

2019.01.07. 17:29

Nézze meg receptjeit, leleteit az EESZT Lakossági Portálján

2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel az azokat a dokumentumokat, amelyek a betegek ellátása során keletkeznek.

A Lakossági Portálon (eeszt.gov.hu) történt bejelentkezés után elérhetővé válnak egészségügyi adataink, így a rendszer használatával meg tudjuk tekinteni zárójelentéseinket, leleteinket, kiváltatlan receptjeinket. Emellett nyomon tudjuk követni azt is, mikor, melyik orvos tekintette meg adatainkat.

A Lakossági Portálon természetesen azt is beállíthatjuk, hogy az egyes kezelőorvosok mely adatainkhoz férhetnek hozzá.

Értesítést kérhetünk arról, ha valamilyen dokumentumot – beutalót, vényt, egyéb egészségügyi dokumentációt – feltöltöttek

velünk kapcsolatban az EESZT-be.

A TÉR a jelenleg elérhető legmagasabb fokú adatés kibervédelemmel van ellátva. Fő feladata, hogy összekapcsolja az egészségügyi ellátókat egymással – beleértve a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást, valamint a gyógyszertárakat is –, illetve hatékonyabb gyógyítást és kényelmet biztosító szolgáltatást nyújtson a lakosság számára.

– Lényegesnek tartom, hogy az emberek tudatában legyenek annak, hogy szigorúan szabályozott az egészségügyben az adatvédelem. Az EESZT rendszer biztonságosabb, mint a karton rendszerű vagy a papír alapú dokumentáció –, és rendelkezik a megfelelő garanciákkal. A lakosság számára megnyitott portálon minden a beteggel kapcsolatos egészségügyi adat és dokumentum megtalálható, ami az ellátás folyamán keletkezett. Bárki nyomon követheti saját ellátásának menetét, azt, hogy ki és mikor, milyen adatának, dokumentumának megtekintését kérte a rendszertől. Bármikor megnézheti a neki felírt recepteket, beutalókat, leleteket, zárójelentéseit, és ezt lehetővé teheti kezelőorvosai számára is. A betegeknek módjuk van arra is, hogyaz EESZT-be kerülő adataikhoz való hozzáférést szabályozzák – mondja prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház

főigazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában