hirdetés

2019.04.08. 11:42

Akár több mint 100 millió Ft-ot is meg tud takarítani energiahatékonysági beruházásával az iQor

Már azok a LED lámpák világítanak az iQor parkolójában, raktári és termelő csarnokának területén, melyekre a korábbi fém-halogén lámpáit cserélte le a cég egy energiahatékonysági beruházás keretében.

A korszerűsítés segít a vállalat energiafogyasztásának és javítási költségeinek visszaszorításában, emellett az üvegház-hatású gázok kibocsátását is csökkenti. Az energiahatékonysági beruházás keretében 377 db fém-halogén lámpát cserélt le az iQor a korábbi világítási szint megtartása mellett. A 250 és 400 W-os lámpatesteket 100-150 W-os LED lámpák váltották fel, ami éves szinten 459 578 kWh energiamegtakarítást jelent az iQor számára. Az új izzók 10 éves várható élettartama alatt összesen 4.595.780 kWh energiát és több, mint 100 millió Ft-ot tud megtakarítani a cég.

A beruházás megtérülési ideje 1,5 év. „Az iQor számára mindig öröm, ha a hatékony gazdálkodás mellett a környezetvédelemre irányuló, energiahatékonysági célok is megvalósulnak, hiszen folyamatosan dolgozunk azon, hogy egyre fenntarthatóbb működést tudjunk biztosítani.” – nyilatkozta Pákozdi Gábor, az iQor Ügyvezető igazgatója. A beruházás 2018. július elején kezdődött el az iQor Global Services Hungary Kft-nél és 2018. december végére már meg is történt az üzembe helyezés. A projekt megvalósítását Magyarország Kormányának hathatós segítsége mellett a 2017. július 4-én megjelent, az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezményének végrehajtási szabályairól szóló 176/2017. (VII.4.) Kormányrendelet tette lehetővé.

Az iQor Global Services Hungary Kft. Az iQor Global Services Hungary Kft. a helyi szervezet több mint 10 éves tapasztalatára, eredményeire és képességeire építve a „high-tech” elektronika területén az értékesítés utáni piacon nyújt professzionális terméktámogatási szolgáltatásokat partnereinek. Az amerikai tulajdonban lévő globálisan 8 országban, több mint 45.000 munkavállalót foglalkoztató nagyvállalat magyarországi központja Szombathelyen van, ahol 800 főt foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában