Ladánybene 27

2018.12.22. 16:00

Idén is a reggae adja a karácsonyi hangulatot

A karácsonyi reggae-nek évtizedes hagyománya van a városban, az idei karácsonykor sem törik meg a sort: érkezik a Ladánybene 27. Vendégeik is lesznek, most a Sin Seekast kérték fel, hogy csatlakozzanak hozzájuk az esten.

Nemes Judit

Nemcsak dalokkal, vendégekkel is érkezik az együttes

Fotó: Ladánybene 27 Facebook-oldala

Ismerős reggae-dallamok csendülnek fel karácsony másnapjának estéjén a Cinema Caféban: a zenekar 33. születésnapján játszott zenékből hoznak ízelítőt a Reggae Karácsonyra. Megszólalnak a Babylon Cirkusz dalai, és a húsz esztendeje megjelent Kell egy ház című albumukról is hoznak slágereket.

Nemcsak dalokkal, vendégekkel is érkezik az együttes
Fotó: Ladánybene 27 Facebook-oldala

Nemcsak dalokkal, vendégekkel is érkeznek, a Ladánybene idén is felkért egy együttest, hogy mutatkozzon be a szombathelyi közönség előtt: a Sin Seekas nevű zenekar Szerbiából, Zentáról érkezik a vasi megyeszékhelyre. Az együttest 2010 őszén alapították: az első évben akusztikus duó felállásban működtek, majd trió­vá, végül hattagú zenekarrá bővültek. A Sin Seekas magát egyfajta olvasztótégelyként határozza meg, mivel dalaikban a ska, a dancehall, a funk és a crossover reggae keveredik balkáni dallamokkal. Az együttes tagjai: Ujházi Tamás – basszusgitár, Dienes Ákos – dob, Szögi István – trombon, Pósa Fanni – kürt, Sóti Juli – ének és Pintér Tamás – gitár.

Akik karácsony este lemozognák a karácsonyi menüt és édességeket, érdemes kimozdulniuk és ugrálni, táncolni, tombolni egyet a Ladánybene 27 és a Sin Seekas koncertjén. A helyszín a Cinema Café, az időpont pedig december 26-a, szerda 21 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!