programajánló

2021.03.26. 12:00

Rendezvények az online térben húsvétvárással

Ünnepre készülünk. Bár rendezvényeket tartani továbbra is tilos, a kreativitás és a lelkesedés ilyenkor főleg sokat segít.

Vas Népe

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dovzhykov Andriy

Szombathely

Március 26., péntek 13 órától – Herényiek Háza: A Herényi Kulturális és Sportegyesület felhívásban kéri a herényi hetipiacra érkezőket, hogy a piac ideje alatt otthonról hozott hímes tojásaikkal öltöztessék fel közösen Herény tojásfáját. A színes díszeket a Herényiek Háza udvarán álló liliomfára aggathatják. A tojásfára bármilyen tojás elhelyezhető: tyúktojás, strucctojás, festett, hímzett, horgolt vagy bármely más technikával készített, illetve boltban vásárolt tojás. A szervezők kérik, hogy a vírushelyzet miatt kerüljék a tojásfánál történő csoportosulást.

Március 27., szombat 15 óra – Savaria Múzeum: Pro Salute Savariensium – Császárok Savariában – online tárlatvezetés. A tárlatvezetés Septimius Severus korába kalauzol minket, hiszen ebből az időszakból több olyan régészeti emlék is származik, amely nagyszabású építkezésekre utal. Tárlatvezető: Nagy Diána. A tárlatvezetés megtekinthető a Savaria Múzeum és az Iseum Facebook-oldalán és a múzeum YouTube-csatornáján.

A Savaria Múzeum legújabb, húsvéti felhívásában kevesek által ismert locsolóverseket gyűjtenek, nem csak gyerekektől! A nevezni kívánt locsolóverseket a Savaria Múzeum Facebook-oldalára tudják elküldeni, üzenetben, 2021. április 5-éig. A legeredetibb locsolóversek beküldőit ajándékkal jutalmazzák.

Bük

Húsvéti ráhangoló – Bük Város Önkormányzatának pályázati felhívása. Milyen díszítéssel várja otthonában a húsvéti ünnepeket? Hogy ezt megmutathassa, kérik, hogy készítsen szabadtéri húsvéti dekorációt büki és bükfürdői otthonában, azt fényképezze le, és küldje el a fotót a [email protected] e-mail-címre neve, elérhetősége és a húsvéti dekoráció helyszíne megnevezésének csatolásával. A beküldött alkotásokat Bük város közösségi oldalán közzéteszik és ott közönségszavazásra bocsátják. A három legeredményesebb dekoráció készítője büki ajándékcsomagot nyer. Beküldési határidő: április 2., nagypéntek 12 óra. Szavazás ideje: április 2–5., péntektől hétfőig. A szavazást április 5-én, húsvéthétfőn éjfélkor zárják le. A Büki Városvédő és Szépítő Egyesület arra kéri a város lakóit, hogy a Büki Művelődési és Sportközpont melletti Civil park fájára, ha arra sétál, akasszon tojásdíszt.

Celldömölk

A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár online húsvétitojás-szépségversenyt hirdet kicsiknek és nagyoknak. Várják a szabadon választott technikával készített hímes tojások fotóit március 31-éig a [email protected] e-mail-címre. A képek felkerülnek a KMKK Celldömölk Facebook-oldalára, a legtöbb kedvelést elérőket díjazzák. Szavazás április 1-jétől 5-éig.

Vasvár Március 26., péntek 15 óra – Békeház: Önkormányzati borverseny. Nevezni saját termelésű vagy vásárolt szőlőből készült fehér-, rozé- vagy vörösborral lehet, fajtánként két 0,75 l-es fehér vagy zöld, címke nélküli üveggel. A mintákat pénteken 9 és 14 óra között adhatják le a borverseny helyszínén, a Békeházban. A minták leadáskor érkezési sorrendben számot kapnak. A nevezési listán a termelő nevét, címét, a termelés helyét, a fajtát (amennyiben ismert), minőségi kategóriáját (száraz, félszáraz, édes) is fel kell tüntetni. A borverseny eredményhirdetésének időpontjáról a járványhelyzet alakulásának függvényében az önkormányzat dönt majd.

Kenyeri

Március 28., vasárnap: A húsvéti nyuszi vasárnap éjfélig várja azon kenyeri gyerekek szüleinek jelentkezését Bognár Ildikónál, akik szeretnének segíteni neki a tojásfestésben. Ugyanis szegény sajnos beteg lett, így nem tud elég tojást festeni. Pedig azt tervezte, hogy a művelődési ház elé is visz a gyerekeknek. Ezért azt találta ki, hogy küld hungarocelltojásokat, amelyeket a kicsik kedvük szerint kifesthetnek, vagy akár ragaszthatnak rá szalvétát, fonalat és gyöngyöket. A feladat annyi, hogy a kész tojásokat tűzzék fel hurkapálcára, írják rá a nevüket, és az ünnepek alatt vigyék el a kultúrházhoz, ahol a nyuszi kosarába bele tudják helyezni.

Nagysimonyi

A nagysimonyi buszfordulóban már járt a húsvéti nyuszi. Sajnos kevés tojás volt nála, így nem tudta egyedül megtölteni a tojásfát. Ebben a helyi gyermekek segítségét kéri.

Nick

Fészekrablásra készülnek Nicken. Előbb a fészekrakók a kerítésükre (ha az nincs, akkor a házuk elé) jól látható fészket építenek – lehet az egyszerűen egy bevásárlókosár –, feltétlenül színültig tele ajándékkal. A gyerekek szüleik kíséretében megkereshetik a fészkeket, és az abban található ajándékokból választhatnak egyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!