Ajánló

2021.11.19. 11:30

Ezen a hétvégén sem kell otthon ücsörögnie! Mutatjuk a megye legjobb programjait!

Kiállítások, koncertek és más rendezvények a megye több pontján.

Merklin Tímea

Illusztráció: pixabay.com

Fotó: pixabay.com

KONCERT

Szombathely

A Végállomás Klubban november 19-én, pénteken 20 órától színpadra lép a Müller Péter Sziámi And Friends zenekar. A bemelegítésről a Kétszemközt gondoskodik, az aftert pedig a kisteremben a River Runners prezentálja. November 20-án, szombaton 19 órától három remek modern metalbanda lép színpadra: a Phrenia, a Love­crose és a Your Last Steps.

Kőszeg

A város koncert fúvós­zenekara november 20-án, szombaton 18 órai kezdettel a Jurisics-vár lovagtermében ad hangversenyt Novemberi merengés címmel. A koncerten Frank Erickson, Samuel R. Hazo, Alfred Reed, Antonin Dvořák, Berry Milner és James Barnes művei csendülnek fel. Vezényel: Szilágyi Miklós karnagy. A nézőknek a maszk használata kötelező.

SZÍNHÁZ

Szombathely

Az MMIK-ban november 19-én, pénteken 19 órakor a Kibuc Produkció szervezésében a Gólem Színház mutatja be Lefitymálva című előadását.

Az MMIK Mesebolt Bábszínház kamaratermében november 21-én, vasárnap 10 órakor Michael Ende: Lenka és a tündér című matiné előadást játszák.

RENDEZVÉNY

Szombathely

Éhen Gyula születésének 168. évfordulójáról emlékeznek meg november 20-án 16 órakor az Alkotás utcai Éhen Gyula szobornál. Ünnepi műsort adnak a Nyitra Utcai Általános Iskola diákjai 17 órától az iskolájukban (Nyitra utca 15.), majd a Városformálók című filmet vetítik.

Szombathely A Fő téren november 19-én, pénteken 17 órakor kezdődik az adventi műsor. 18 órától a Danics Dóra akusztik, 19 órától Bujtás Ervin, 20 órától a Mokka zenél.

Szent Erzsébet Ünnepet tart november 19-én 10 órakor a 30 éves Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a szőllősi Jézus Szíve templomban. A szentmise után könyvbemutató lesz és elismeréseket adnak át.

Az Agora Művelődési és Sportházban november 20-án, szombaton 9–12 óráig Kézműves kuckóban textiltököt lehet készíteni, 15 órakor adventimesenaptár-készítő workshop lesz.

A Fő téren november 20-án, szombaton Szombathelyi advent. 17 órától Savaria Rézfúvós Együttes. 18 órától Ludovicus mini koncert. 19 órától Holdosi Attila és Újvári Tímea, 20 órától Dalok Szárnyán.

Az ELTE SEK C előadójában (Károlyi Gáspár tér 4.) november 23-án, kedden 18 órától Humboldttól a lakhatatlan földig, avagy Miért hagytuk, hogy így legyen? címmel tart előadást dr. Tatai-Szabó Miklós.

A Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban november 24-én 16.30 órától Könyvtárőrök, papkönyvtárosok – A 230 éves egyházmegyei könyvtár történetének meghatározó személyiségei címmel nyílik kiállítás dr. Székely János megyés püspök bevezetőjével.

Kőszeg

A Virágudvarban (Táblaház u. 11.) november 19-én, pénteken 17.30 órakor nyílik az Advent a Natúrparkban, ahogy mi szeretjük című, immár 29. kiállítás és vásár. Nyitva: november 20-ától december 22-éig naponta 10–18 óráig.

Csepreg

Erzsébet-napi újbor-bemutatót tartanak a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban november 20-án, szombaton 18 órától. Fellép a Büki Sok-Szín-Pad Móricz Zsigmond Kvitt című jelenetével, a Férfi dalkör boros nótákkal, a Farkas Sándor Egylet a Buszmegálló című jelenetével, majd Zölderdő tánc következik és szüreti dal, végül borszentelés. A belépés díjtalan.

KIÁLLÍTÁS

Szombathely

Az Iseumban november 20-án, szombaton 15 órakor az Iseum X. – Nílus Savariában című kiállításban Bíró Szilvia régész tart vezetést.

A Szombathelyi Képtárban november 21-én, vasárnap 14 órától Rumi Rajki István szobrászati alkotásait Kékesi Gábor szobrászművész mutatja be az érdeklődőknek.

Kőszeg

A Jurisics-vár kedd­től vasárnapig 10–17 óra között látogatható. Megtekinthető tárlatok: Kőszeg Árpád-kori várai; Kőszeg a 15. században; Nagyhatalmi szembenállás Európában a 15. században; Szulejmán 1532-es hadjárata, Kőszeg ostroma; A kőszegi zálogbirtokosok; Eszterházyak; Földesúri asztal és konyha; Somogyi Győző Történelmi Arcképcsarnoka.

Zwinger-Öregtorony (Cher­nel u. 16.): november 3-án, szerdán 10.30 órakor I. világháborús információtörténeti fotó-, és a háború utáni évekhez kapcsolódóan kőszegi és Vas vármegyei történeti emlékkiállítás nyílik. A postagalamboktól a földtávíróig – Az I. világháború információtörténete. A tárlat 2022. február 28-áig látogatható.

Sárvár

A Nádasdy Ferenc Múzeum keddtől vasárnapig 9–17 óra között van nyitva. Magyarország egyetlen huszárkiállítása a leghosszabb ideig fennálló Nádasdy-huszárezred emlékanyagára építve mutatja be a legmagyarabb fegyvernem évszázadait, egyenruháit, fegyvereit, hétköznapjait.

A Nádasdy-vár Galeria Arcis terében Bodorkós András festő- és grafikusművész Paradigmák, időszekvenciák című kiállítása tekinthető meg december 5-éig, hétköznapokon 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig.

Körmend

Dr. Batthyány-­Strattmann László Múzeum: a kastély főépületében Körmend és a Batthyányak évszázadai címmel látható tárlat, valamint a Cipőtörténeti Gyűjtemény. Nyitvatartás: kedd–vasárnap 10–18 óráig. A múzeum új kiállítási térrel is gazdagodott – immár a Történelmi Fotóműhely is a látogatók rendelkezésére áll. Megtekinthető a szalon és ebédlő. A Városi Kiállítóteremben a 15 (+1) év képekben című kiállítás látható november 21-éig, 10–16 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!