Púder Nélkül

2010.09.05. 11:25

A szakértő tippjei: így kezelje a töredezett, vékony körmöket

A töredező, vékony köröm a szervezet belső állapotáról éppúgy árulkodhat, mint genetikai adottságról, hajlamról.

S. Töttő Rita

Azoknak, akik szép, erős, csillogó körömről álmodnak, de nem szeretnének műkörmöket, számos apró trükk segíthet. Ezek közül a legprofesszionálisabb egy különleges zselé, amely a körömre húzva egészen addig védi és erősíti a körmöt, amíg le nem mossuk - árulja el Antal Ildikó manikűrös, aki szerint ez a megoldás tartós védettséget biztosít a töredezés ellen, mégsem kerül műanyag az ujjakra. A köröm otthoni ápolásakor is sok segítséget kaphatunk: léteznek már direkt köröm- és hajerősítő tabletták, amelyek a legoptimálisabb arányban tartalmazzák a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, de számos körömerősítő termék közül is választhatunk.

- Vannak olyan ecsetelők, amelyek segítik a köröm saját anyagának építését, erősítését, s azonnal felszívódnak. A minőségi termékek néhány nap alatt jelentős javulást okozhatnak - tanácsolja Ildikó. A körömápoló olajok is segíthetnek, vannak már praktikus kiszerelésű, ecsetelős és stiftes termékek is, amelyeket naponta akár többször is a körömbe kell massszírozni, hogy hassanak. A lakkok közül is érdemes a jobb minőséget választani, az ára ugyanis kifizetődik: a színtelen körömerősítő lakkok között vannak kálciumos, gyémántporos, s mindenféle trükkökkel felvértezett változatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!