Púder Nélkül

2010.10.14. 06:08

Ráncsimítás arctornával

Egyéniségtől és az épp aktuális kedvünktől is függ, milyen viszonyban vagyunk a hosszú évek munkája alatt megszerzett ráncainkkal. Meghatározói arcunknak, de valljunk be: némelyiktől szívesen megszabadulnánk. Ez orvosi beavatkozás nélkül is lehetséges arctornával.

PLT

Jó pár éve olvastam, mégis mélyen megmaradt bennem Polcz Alaine gondolata az öregséggel kapcsolatban. Az írónő szerint Idővel te ülsz ki az arcodra. A gondolataid, az érzelmeid, a bánatod, a szerelmed, a vágyaid, minden, amin átmész. A mimikád, ami be- folyásolja a tekintetedet, a ráncaid, amik úgy alakulnak, aszerint, hogy mosolygós vagy, dühös, elkeseredett, felszabadult. Minden ott van. Az egész életed kiül az arcodra. És ezt csak egész fiatalon lehet elkezdeni... ezért van iga- za Rózsika nénémnek, tizennyolc évesen kezdődik az öregség.

Persze mi, nők, az öregség ellen minden bevethető módszerrel felvesszük a harcot. Edzés, smink, masszázs, a legszuperebb krémek, szérumok, alakformáló és diétás tippek tucatjaival kísérletezünk önmagunkon. A küzdelemben főszereplő az arcunk, hiszen az idő múlását pontosan dokumentálja. Ismerős probléma a szarkaláb, a toka, a homlokránc vagy a szem alatti karikák.   Testünk nagy izmaihoz hasonlóan fejleszthetők, edzhetők arcunk apró izmai is  hívta fel a figyelmet Lehóczki Laura tréner.

Mimikai izmainkat karban kell tartanunk, ha feszesnek, rugalmasnak szeretnénk érezni arcunkat. A módszer arra is jó, hogy megelőzzük ráncaink kialakulását. A sajna már meglévők jó része is eltüntethető az arctornával.
A szakember szerint a rendszeres és tudatos tréning javítja az  arcbőr vér- és nyirokkeringését,  melyek hatására bőrünk frissebb, tisztább lesz. Az edzett arcizomzat eredményeként spontán korrigálódnak olyan berögzült  rossz szokások, mint a homlokráncolás, szemöldökfelhúzás.  Az eredmény önmagunk számá- ra már néhány  alkalom után  látható, de két-három hónap gyakorlás után mások is észreveszik fiatalodásunkat.
 
Csak szakember irányításával kezdjünk a tornához, aki lépésenként tanítja meg a gyakorlatokat. A korrekcióra szoruló arctájakat úgy kell edzeni, hogy a szomszédos területet közben kíméljük. Ehhez speciális takarásokat használunk. Fontos, hogy a  gyakorlatok egyensúlya harmonikus arcépítést eredményezzen, ne keletkezzen aszimmetria  mondta Laura.  Ne felejtsük el: úgy, ahogy feszes has, úgy feszes arcbőr sincsen izommunka nélkül.
 
Éva rendszeresen sportol, ám másfél hónapja nemcsak testének többi izmát, hanem az arcát, nyakát is tornáztatja.   Heti kétszer egy órában járok arctornára, nagyon tetszik, és igazán látványos eredményt értem el, az órák után azonnal észreveszem a különbséget a tükörben  mesélte. Mint megtudom, főleg a nyakra, tokára, szemkörnyékre használnak a gyakorlatok. Természetesen kitartásra és szorgalomra szükség van, hogy a gyakorlatok megfele- lően rögzüljenek.
De hát nincs ez másként az élet más területén sem: a sikert nem adják ingyen.

 

Szakértő nélkül ne kezdjünk hozzá

Az egyes gyakorlat típusok elsajátítása, begyakorlása után  személyre szabott feladatok  következnek, melyeket aztán már önállóan is végezhetünk. De arra figyeljünk: ha hozzá nem értő kezdi feszíteni, erőltetni az arcizmait, szakértelem híján ráncosra gyűri a bőrét, több kárt okoz magának, mint hasznot, emellett féloldalassá, formátlanná alakíthatja az arcát! A kárt csak hosszadalmas munkával lehet helyreállítani! Szakember segítsége nélkül senki ne  kezdjen hozzá az arctornához!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!