Púder Nélkül

2010.11.17. 13:59

Bridget Bradshow: hogyan lehet végleg kiábrándulni a macsóból?

Bloggerünk, Bridget Bradshow még mindig a macsó férfiak témakört és a női lelkeket boncolgatja. Ezúttal gyakorlati tanácsokkal szolgál és meg tudhatjuk, hogyan lehet az alfahímből egyszer és mindenkorra kiábrándulni.

Pataki Brigitta

Folyton csak ezt mondom, ugye? : lépjél le! De hogyan, ha nélküle nem élet az élet? Hogyan lehet kiábrándulni a hőn szeretett, szívtipró, csábító, romba döntő macsóból?

1. Ha erősebb impulzust kapsz egy új embertől – ha teljesen másképp, netán jó pontokkal értékelnek. Ez valakinél segíthet: tovább lépni, de ha lezáratlan macsó úrral a történet, amint más oldalán lát – elég, ha erről fél fülével hall – máris ott terem. Most már rózsával, amit kerítésen átugorva idegen kertből szakít le. Dörömböl az ajtódon, hogy engedd be – könyörög a telefonban, hogy őt ne felejtsd el – hogy meddig küzd ez a vadász? Amíg téged, Bambit az új bika oldalán lát. Amint megesik rajta a szíved és dobod az új (és lehet, hogy kedves) hímet, macsó úrfi ismét a régi lesz.

2. Nézz körül: elfogadnak a barátaid ilyen gyengén? Figyelmeztetnek téged, de te nem hallod meg? Bezárkózol, és marcangolod magadat? Miért teszed? Hát nem szereted magad? Miért teszed tönkre a környezeted? Miért szült a jó anyád, nem azért, hogy mosolyogj, de legalább ne légy boldogtalan?

„Jó ember ez a Pali gyerek. De nem tudnám elviselni, ha miatta sírni látnálak.” – ezt a nagymama mondta – búcsúzóul, mielőtt meghalt. Fontos mondat volt, mert a lány ezután csak erre gondolt: nem okozhat fájdalmat a nagymamájának.

3. Ha még ezután is vakon szeretsz, legjobb lesz neked, ha a pasidtól kapsz egy olyan löketet, amely még egy okos lányt is sokkhoz vezet. Amikor a szakítást végre: ő intézi el. Na nem önszántából – a rabló saját kényelmével soha nem számolna fel – viszont ha addig jár, érted, a korsó a kútra, míg le nem bukik?! Ez az igazi szituáció! Ezt lelépés nélkül nem úszhatod meg! Mivel jól érzi magát veled (is), sohasem szakítana – és a végtelenségig játszaná el neked a szerelmet. De szerencsére előfordulhat, hogy megbotlik – és kiderül róla, hogy több darabban is játszik egyszerre főszerepet - itt a függöny legördül: leszerepel, vége. Ne félj a sokktól, fel lehet gyógyulni belőle. Ez sokkal hatékonyabb, mint a remény, a hosszú időn át való várakozás.

Ennek a lánynak, azaz sorsának kovácsa magát a sokkhatást választotta, mint eszközt, eme értelmetlen kapcsolat lezárására: „5 éve, és ha ez ki nem tudódik, még mindig tartaná a reményt bennem. Hiába ismerkedtem meg másokkal, még szerelmes is voltam, ő mindig itt volt bennem, és jól tudtam, hogy még ha bekerül is valaki félig-meddig a szívembe, majd ő lesz ismét az Igazi. De szerencsére lebukott, és 2 nap sírás után megvetettem ezt az embert, kiábrándultam belőle ”

Le kell zárni, ha már nem megy. Ekkor már tényleg az eszeddel jegyzetelj, és főleg: reagálj. Nem elég felmérni a károkozó okozta kárt – előzd meg, készülj fel rá, és amint megbántott: azonnal lépj tovább!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!