Púder Nélkül

2010.11.22. 16:20

Jutalmazd meg magad forró csokival a hideg, téli estéken!

Feltehetőleg a világon legelőször az aztékok ittak forró csokit, méghozzá mindenféle fűszerekkel ízesítve. Náluk rituális és gyógyító italnak számított.

Szabados Judit

Hogy a reumára vagy az influenzára jótékony hatással van-e, nem tudjuk, de a zúzmarás reggeleken, amikor az ablakon kitekintés is felér egy hidegzuhannyal, vagy amikor a nap végén átfagyva, dideregve berontunk otthonunkba, nincs is jobb, mint egy bögre forró csokival lekuporodni a kandalló elé.

Mindamellett pedig, hogy finom, sok ezer éve ismert afrodiziákum, állítólag még Casanova is forró csokit kortyolgatott vágyfokozóként. Mogyorókrémes, rumos, gyömbéres, szegfűszeges, mandulás: tucatnyi változattal találkozhatunk. Amint nekiállunk, a konyha pár perc alatt mennyei illatokkal telik meg.
Persze készíthetjük porból is – de miért tennénk, ha pillanatok alatt táblás étcsokoládéból is kotyvaszthatunk ínycsiklandozó finomságot? Ha az autentikus receptet kutatjuk, készüljünk fel rá, hogy házi tej beszerzésére fog sarkallni, és nem éri be cukrozott kakaóval, a nyuszis változatot biztosan nem támogatja. Kell hozzá étcsokoládé, tejszín, sűrű, zsíros tej, nem az ultrapasztőrözött fajtából. Esetleg vaníliás cukor, fahéj az ízesítéshez, és természetesen chili – ezt Juliette Binoche-tól már megtanultuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!