Púder Nélkül

2010.11.07. 07:31

Szempilla-hosszabbítással a sejtelmes, csábító pillantásokért

Egyetlen pillantás is rabul ejtheti a kiszemeltet, a nők pedig értik a módját, hogyan tehetik igézővé, csábossá tekintetüket. Újabb és újabb módszerek is a segítségükre vannak.

Péter Gyöngyi

Nem minden hölgynek adatik meg a dús, hosszú szempilla, meg aztán a hatás mindig fokozható, minden kacér tekintet lehet még izgatóbb és sejtelmesebb. Ha egyetlen alkalomra – például bálra, esküvőre, szilveszterre – szeretne az ember lánya a meglévőnél hosszabb pillákat, akkor úgynevezett soros vagy tincses műszempillákat is rakathat, említette Hantosné Rózsás Hajnalka sminkes, szempilla-hosszabbító stylist. Ezek a műveletek 5–7 napra jelenthetnek megoldást, de csak abban az esetben, ha valaki vigyáz a „remekműre”. Egy hét után óhatatlanul lepotyognak a műpillák, előfordul, hogy foltokban, ami nem túl esztétikus látvány, ezért célszerű leszedegetni azokat.

- Szerencsére létezik más módszer is - folytatta az egerszegi szakember, majd hozzátette: a sikertörténet az USA-ból indult.
- Rohanó világban élünk, a nők szeretnének kevesebb időt tölteni a tükör előtt, keresik tehát a tartós megoldásokat. A tengerentúlon kifejlesztett fájdalommentes, kellemes eljárás természetes hatású, hosszú és dús szempillákat eredményez. A szintetikus szálak egyenként kerülnek fel az igazi pillákra, ez 140–200 darabot jelent attól függően, kinek mennyi sajátja van. Szempilláink egyébként folyamatosan hullanak, 3 havonta teljesen cserélődnek.

A jó minőségű, aktív szenet nem tartalmazó, vagyis nem allergizáló ragasztóval felrakott szálaktól ki-ki a maga elöregedett pilláival együtt válik meg. A növésben lévőkre nem kerül szál, hiszen még erőtlenek és sérülnének. Az első applikációt követően három hetente érdemes ellátogatni szakemberhez az eredeti hatás fenntartása végett, de az sem gond, ha valaki négy-öt hét után töltet: a hiány nem feltűnő. Lényeges, hogy nem a vendég mondja meg, milyen hosszú pillákat szeretne, hanem a stylist állapítja meg mérés után, mennyit bír el biztonsággal a pillája. Ez maximum 3 milliméter lehet. Míg a soros, illetve tincses műszempillák felragasztása 10 percig, a tartós szempilla-hosszabbítás mintegy 2 órán át tart.

A pillasor swarovski kristállyal is díszíthető. Az aprólékos munka nyoma, a rögzítés helye nem látszik. A hosszabbítás után nincs szükség szempillaspirálra, de vannak, akik ragaszkodnak annak használatához. Ez esetben ne a vízálló változatot vegyék le a polcról és kerüljék az olajos sminklemosót is, mert károsítja a ragasztást. Az eljárás előtt 48 órával már ne történjen kozmetikai kezelés és a ragasztás utáni két napon sem, ahogy a kozmetikai készítmények alkalmazását, a gőzt és a párát is kerülni kell. A harmadik naptól már mehet az ember gőzfürdőbe, sminkelhet, de akár búvárkodhat is...

TRENDI A KÉK ÉS A LILA IS

A hosszú, dús szempilla aligha megy ki a divatból. A szempillaspirál kiválasztása és használata sokat számít, vásárlás előtt gondosan mérlegeljünk. A szakemberek szerint az idei őszi trend kedvez a merész, élénk sminkelésnek, ennek megfelelően akár a kék vagy lila szempillafestéket érdemes leemelni a polcról. (A hosszabbított szempillák egyébként ugyancsak lehetnek színesek.) Amennyiben a szemünkre szeretnénk irányítani a figyelmet, frizurát is annak megfelelően válasszunk: rövid hajjal vagy hátratűzött loknikkal jobban érvényesülhet a szemünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!