Púder Nélkül

2011.01.20. 07:58

Férfiak vallanak a tökéletlenül tökéletes nőről

Mi, nők, hajlamosak vagyunk túldimenzionálni dolgokat. Órákig izzadni edzőteremben, koplalni mindenféle idióta diétán, kipróbálni minden létező kozmetikai trükköt, gondolva, hogy a pasinknak csak így tetszünk. De mit gondolnak a férfiak: milyen (és egyáltalán kell-e) a tökéletes nő?

Kiss Nikolett

-Túl vastag a combom, túl nagy/kicsi a fenekem/mellem, nem elég izmos a vádlim, megint előjöttek a szeplőim - csak egy kis ízelítő abból a hihetetlenül széles palettából, amelyekből mi, nők, tudjuk gyűjteni a kifogásokat, miért ne tetsszünk a férfiaknak. De tényleg ez számít? Tudják egyáltalán, mi az a narancsbőr? Érdekli őket,  ha  télen kis úszógumit növesztettünk? Megkérdeztük a körülöttünk lévő férfiakat mindenféle korosztályból, számukra milyen a tökéletes, tökéletlen nő.
 
- Ha a nő igényes magával szemben, akkor mindent megtesz azért is, hogy tetsszen az imádott pasinak, s persze a legfontosabb, hogy saját maga jól érezze magát a bőrében - kezdte Tóth Tamás. A negyvenes évei közepén járó férfi kárhoztatja a médiát, mert olyan ideálokat állít fel, amelyek nincsenek is. Sok nőt bizonytalanítanak el azzal, hogy azt gondolják, az a szép, aki a címlapra kerül, pedig ez nem így van.
 
- Szentül hiszem, hogy a férfiak többsége az olyan nőket szereti, akiben van anyag, akit meg lehet fogni, van feneke, cicije. Egy szilvamaggal nem lehet felkelteni az  érdeklődésemet - fogalmaz kertelés nélkül. Tamás szerint a kisugárzás nem súlyfüggő, mellesleg léteznek olyan öltözködési és egyéb praktikák, amelyekkel lehet kompenzálni az esetleges kisebb testi hibákat - véli. 
 


- Mindenkinek megvan a maga fétise, legyen az láb, mell, fenék vagy arc, s ha egy férfi elkezd nyomulni egy nőnél, akkor biztosan illik a profilba, a többi dolog felett pedig nagyrészt átsiklik - osztotta meg velünk véleményét Nagy Gábor. A harmincas évei közepén járó almádi férfi szerint van legalább százféle vásárlócsoport, ezért aztán hogyan is lehetne definiálni azt, mi a tökéletes? A jót, az előnyöket kell kiemelni, s hozzátette azt is: a hölgyek ne felejtsék el újra és újra elcsavarni a férfi fejét, s hogy egy nő legyen mindig nő.

Sokkal inkább erről szól ez az egész, nem pedig arról, hogy úristen, felszedtem két kilót - mondja Gábor.

Farkas Balázs nemsokára harminc lesz, s ő is úgy véli:  a legtöbb nő túlzásba viszi az önkritikát. A plusz rossz ebben az, hogy lehet, hogy éppen ezzel hívják fel a figyelmet arra, amit a férfi magától észre sem vett - mondta. - Néha nevetni volna kedvem, amikor a csajok előjönnek ezzel a "túl vastag a combom meg nagy a fenekem" dumával. Sokaknak persze ez egy játék, amely éppen arra megy ki, hogy megcáfolják. A dekoratív, szép megjelenés, illetve a kisugárzás persze nagyon fontos, de azt is meg kell jegyezni, hogy a nagyon dekoratív megjelenés esetenként hátrány is lehet, mert rögtön beskatulyázzák ezeket a nőket. Tudom, hogy kommersz duma, de először is a nőknek saját maguknak kell megfelelni, nem a fériaknak - mondta.
 
- A külső megfog, a belső megtart, hosszú távon csak így működhet a dolog - összegez Gál Péter.  A szintén harminc körüli férfi szerint a testi adottságoknál sokkal fontosabb, hogy a párja a cinkosa, barátja is legyen egyben, s hogy igazán passzoljanak egymáshoz. Hiszen nem azért szeretjük a másikat, mert öt  kilóval  több vagy kevesebb, hanem azért, amilyen... 
 

Az igazi konklúzió tehát az lehet, amit a Good Will Hunting című filmben a pszichológust játszó Robin Williams is megfogalmaz páciensének, Willnek, akit Matt Damon alakít. Nem vagy tökéletes, pajtás, de megnyugtatlak, ő sem. A kérdés az: egymásnak tökéletesek vagytok-e. Erről szól ez az egész, ez a bizalom alapja. A lényeg tehát az, hogy megtaláljuk azt az embert aki beleillik a mi profilunkba. Mi, nők, pedig jobban tesszük, ha legfeljebb  csak a barátnőinknek panaszkodunk a frissen beszerzett zsírpárnáinkról...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!