Púder Nélkül

2011.02.04. 06:40

A második legjobb állás a világon

Napfény, pálmafák, kellemesen simogató tengervíz, szabadság. Ki ne játszott volna már el avval a gondolattal, hogy a világ gyönyörű pontjaira elutazva élvezze a napfényt, pláne ha ezért még fizetnek is neki. A veszprémi kalandvágyó hölgy, Agg Ildikó egy lépéssel közelebb került ehhez az álomhoz.

Szabó Zsuzsanna

Egy hazai utazási iroda nyereményjátékára jelentkezett, aminek fődíja a világ második legjobb állásának elnyerése. És hogy mit jelent ez? Nem mást, mint fél évig az utazási iroda költségén, teljes ellátással a világ hat különböző helyére elutazni és ehhez még fizetésként brutto egymillió forintot elkölteni. Ha valakinek most jutna eszébe jelentkezni, rossz hír, hogy már nem lehet, tehát aki eddig nem tette meg, az ne is tegye, annak marad továbbra is az álmodozás.
 
Ildikó viszont már a száz legjobbat magában foglaló középdöntős között tudhatja magát, miután bemutatkozó videójára a bíráló bizottság is rábólintott és a közönségtől is kellő számú szavazatot kapott. Mostanra  az akár döntőt is jelentő  második kisfilmjét is elkészítette, ami a játék honlapján várja a továbbjutást segítő voksokat.

És hogy mit kell dolgoznia a világ második legjobb állását betöltő szerencsés nyertesnek? A fél évig tartó utazások során havonta mindössze egyszer tesztelnie és véleményeznie kell a hat különböző helyre történő utazást, az élményeiről pedig videóblog és internetes napló formájában folyamatosan be kell számolnia. A célállomások között szerepel többek között egy európai sítúra, belépő a párizsi Disneyland-be és egy luxushajóút.




A most huszonhét éves Ildikó természetesen áll elébe ezen kötelezettségeknek, hiszen egyébként is imád utazni. Már több alkalommal járt Egyiptomban, ahol gyerekkori víziszonyát leküzdve még búvárkodni is megtanult és ahol az egyik hitetlenkedő helybélinek bizony el kellett magyaráznia, Magyarország márpedig nem Afrikában van! De rágcsált már nyers polipot Japánban, hegyet mászott begörcsölt lábbal Németországban, és hideg vízben raftingolt Ausztriában.
És ennyi kaland után még miért akar elmenni, további ismeretlen tájakra, emberek, kultúrák közé?

Mert mint mondja, ő igazán élvezi a kihívásokat és hatalmas személyiségfejlődésként él meg minden utazást. Szeret más embereket megismerni, beszélgetni velük, és bár kis dolog, mondja, de jó lenne, ha a világon kicsit több ember tudna - nem csak káromkodni - magyarul.
És legyünk őszinték. Ki ne szeretne utazgatni, élményeket gyűjteni?







És mi volt a világ legjobb állása?


Egy brit férfinak szigetgondnokként fél évig a fehér homokos tengerpartú, kellemes éghajlatú Hamilton-szigeteken (Ausztrália) 22 millió forintnak megfelelő fizetésért, teljes ellátás mellett kellett teknősöket etetni és bálnákat figyelni. Igaz, a kalandnak majdnem rossz vége lett, egy veszélyes medúza csípésébe majdnem belehalt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!