Púder Nélkül

2011.02.03. 08:58

Kezdeményező anya, honlappal

Ki állíthatja manapság biztosan magáról, hogy biztos a munkahelye? Egy székesfehérvári fiatal, kisgyerekes anya olyan vállalkozásba kezdett, ami sorstársain is igyekszik segíteni.

Kocsis Noémi

Makovi Tímea közgazdász, jelenleg pénzügyi vonalon dolgozik egy multicégnél. Bármennyire is biztosnak érezte egy időben a pozícióját - a lánya például egyéves volt, amikor már visszahívták dolgozni, így a nagymama ment a kicsivel gyesre -, a gazdasági válság az ő cégüket is érintette. Két nagyobb projektjük között még valahogy kitöltötte kisebb munkákkal az időt, ám ezek a változások komoly mérlegelésre késztették a fiatal anyát - úgy érezte, nem ülhet ölbe tett kézzel, új lehetőségek után kell néznie. Egy kifejezetten kisgyermekes anyáknak szóló on-line marketingtanfolyam jó lehetőség volt a munka mellett, hogy vállalkozási ismereteket szerezzen. Ennek apropóján talált egy olyan internetes hálózatot, amely városi jelleggel szolgáltatásokat gyűjt és ad a kisgyermekeseknek. Az oldalt ugyan e cikkben nem tisztünk reklámozni, de a követendő példát mindenképpen. Tímea az alapötlet fehérvári jogait vette meg: az eredetit megvásárló anyukának 3000 forintjába, vagyis a weboldal árába került egy sikeres vállalkozás beindítása.

- Jelként értékeltem, hogy éppen anyák napján találtam rá erre a lehetőségre - meséli mosolyogva Tímea.
 - Korábban nem volt előttem jó vállalkozói példa, az a típus voltam, aki a biztos munkahelyhez ragaszkodott. Most hat hét alatt bele kellett tanulnom a tartalomfejlesztésbe, bár nagy segítséget jelent a férjem, ő informatikus. Szakértőket gyűjtöttem, hogy tanácsokat adhassunk a gyermekeseknek.

Tímea azt mondja, két évet szán az oldal felfejlesztésére, amely utána már önműködővé, bejáratottá válhat. Igény van rá: Timi legutóbb azt a kérést kapta egy anyukától, gyűjtse össze az oldalra a bölcsődéket, családi napköziket.

Hogy keres pénzt anyu

A kisgyermekes anyák egyik nagy gondja, visszatérhetnek-e majd a munkahelyükre? Mi lesz, ha már nem számítanak rájuk? Tímea internetes oldalának egyik fő célja éppen a kisgyermekes mamák visszasegítése a munkaerőpiacra. Álláshirdetésekkel és önéletrajztippekkel is segítenek, az információk mindenki számára nyitottak. Izgalmas téma az is, milyen lépéseket kell tenni egy vállalkozás beindításához? Az oldalon on-line képzések, vállalkozási ötletek is megjelennek, összegyűjtik az érdeklődők számára az elérhető támogatásokat, pályázati lehetőségeket. Mivel a kisgyermekes szülők nem szívesen töltenek el órákat azzal, hogy különböző felületekről szedegessék össze ezeket az információkat, igen nagy segítség lehet, ha mindezeket egy helyen találják meg. A korábban hosszas böngészésre fordított időt pedig a családra, a gyerekekre lehet fordítani...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!