Púder Nélkül

2011.03.01. 08:29

Bódi Sylvi Amerikában töltötte a telet (fotók)

Hazatért amerikai útjáról és belevetette magát itthoni munkáiba Bódi Sylvi. Igaz, ruhatervezői teendőit az Újvilágban sem hanyagolta: ötleteit onnan is küldte Jagasics V. Csonka Hedvig vezető divattervezőnek, akivel közösen dolgoztak ki egy új ruhakollekciót.

Matolcsi Renáta

Sylvi igazán szerencsésnek mondhatja magát: decemberben Las Vegasban készítettek róla fotókat az egyik magazin számára, majd Kaliforniában és Hawaii-on töltött el néhány hetet.  Mint mondta, a helyzet adta magát, hiszen a januári csendesebb időszakot amúgy is a kint élő ismerősöknek, valamint a tanulásnak szerette volna szentelni.


- Jó alkalom volt ez arra, hogy találkozzam a kint élő barátaimmal és rokonaimmal.  Sokat csavarogtam, rengeteg új ismeretséget kötöttem, közben pedig az angolt is gyakoroltam. Ugyan megvan a felsőfokúm, de azt még az érettségivel együtt szereztem, azóta sokat felejtettem. Így hát összekötöttem a kellemest a hasznossal – mondja a modell.

Las Vegasban már másodszorra járt, s bár a kaszinók világa távol áll tőle, a showműsorok és az éjszakai élet a kedvére való volt. Kaliforniában San Fransisco-ban töltött el egy kis időt, majd Hawaii-ra utazott, ami óriási élményt jelentett számára.

- Régi álmom volt ide eljutni, ez Amerikához képest egy lazább, szabadabb hely, és köztudott, hogy a szörfösök mekkája, én pedig imádom a hullámlovaglást, évek óta űzöm ez a sportot. Ottlétem idején egy nagyszabású versenyt is rendeztek, így volt alkalmam találkozni néhány profival is, például a tízszeres világbajnokkal, Kelly Slaterrel. Tudtam, hogy nem kezdő szörfösöknek való hely, mert zátonyokon törnek meg a hullámok, és cápák is vannak. Én szerencsére eggyel sem találkoztam, bálnát viszont láttam, és gyönyörű óriásteknősök is úsztak körülöttem.   

A sok mozgásnak köszönhetően Sylvi egy dekát sem hízott, sőt, hazaérve azzal fogadták, hogy mennyire lefogyott.
- Igen, mindenki azt gondolná, hogy az Egyesült Államokban csak hízni lehet a sok egészségtelen ételtől, módosított élelmiszertől, ám én mindig odafigyelek arra, hogy mit eszek. Tizenkét éve vega vagyok, sőt, tejterméket sem nagyon fogyasztok. Hawaii-on sok friss gyümölcsöt és bioételeket is ettem. De hogy 53 kilót mutat a mérleg, az annak köszönhető, hogy minden felesleget lesportoltam magamról.

A modell itthon is nagyon szeret vízparton lenni, az Omszki tónál wakeboardozni szokott, míg a Balatonhoz leginkább szórakozni jár.

- Egyformán szeretem a Balaton mindkét partját, nem tudnék választani, másért szép Füred, és más a hangulata Siófoknak. Én debreceni születésű vagyok, így gyerekkoromban ritkán adatott meg, hogy eljussak a magyar tengerhez, ott lenni a mai napig valahogy különleges számomra. A vitorlázást is kedvelem, néhány éve a Kékszalagon is elindultam.

A nyárra és a wakeboard pályák nyitására azonban még várni kell, ám Sylvi addig sem unatkozik. A hosszú telelésből visszatérve újra munkába állt modelliskolájában, s elkészült új ruhakollekciója is. Már az Egyesült Államokból is küldte ötleteit Jagasics V. Csonka Hedvig vezető divattervezőnek, így megszületett újabb közös munkájuk eredménye.  Sylvi elmondta, Sugarbird-ös ruháit most is nőies stílusjegyek és a csipke jellemzik, ám a megszokott fekete szín mellett megjelenik a hófehér is, illetve több színes darab is tervezés alatt áll.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!