Púder Nélkül

2011.04.28. 10:06

Miért szeretik a nők a pink színt?

A nők tényleg kedvelik a pink színt - vajon kizárólag esztétikai okokból, vagy lehet más oka is? A kutatók szerint a nők alapvetően vonzódnak a piros, pink és lila árnyalatokhoz, míg a férfiak a kékes, zöldes színeket részesítik előnyben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Úgy gondolják ez a vonzódás még a vadászó, gyűjtögető ősidőkből maradt meg - írja a Daily Mail weboldala.

A nőknek, akik bogyókat, magvakat gyűjtögettek, az érett piros és lila gyümölcsök, bogyók, színeire hangolódott az agyuk. A férfiak ezzel szemben, akik vadászni jártak, a kék eget, és a zöld mezőket részesítették előnyben, mivel ezek jelezték a jó időt a vadászathoz.

Az elmélet kínai tudósoktól származik, akik több mint, 350 egyetemistát vizsgáltak, 11 különböző színt kellett sorba rakniuk, hogy melyik tetszik nekik a legjobban.

A kutatók hozzátették, hogy a csecsemőket ajánlott nemük szerinti színekbe öltöztetni, mert ez megerősítheti a velünk született szín-preferenciákat.

A brit kutatók is hasolnó eredményekhez jutottak, amikor ezt a kísérletet 250 különböző színnel végezték el.

A Newcastle Egyetem tudósai szerint annyira erős az összefüggés, hogy az ember nemét is meg tudják mondani, az alapján, hogy milyen eredményekkel töltik ki a teszteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!