Púder Nélkül

2011.06.24. 05:26

Nyári romantikatérkép: hol randevúzzunk?

Ahogy beköszöntött a nyár, úgy lehet egyre több helyre randevút szervezni. Vajon manapság melyek a legnépszerűbb romantikapontok? Ezúttal Fejér megyében néztünk körül.

S. Töttő Rita

Ha már megvolt a kávézós, mozizós, vacsorázós randevú, s még mindig tart a kapcsolat, nem árt elgondolkodni azon, mi legyen a következő lépés, milyen élményekkel kerüljünk közelebb a másikhoz. A nyár határtalan lehetőségeket tár elénk - ezért azokat a helyszíneket kerestük Fejér megyében, ahová bárki elviheti szíve választottját egy romantikus sétára, kacsaetetésre, naplemente nézegetésére.
Fehérváron az egyik legromantikusabb helyszín a csónakázótó, ahová  fél kiló száraz kenyérrel kell érkezni, amelyet a kacsáknak adunk - állítják többen is ad hoc felmérésünkben. Ha szerencsénk van, gyönyörű hattyúk is fokozhatják a hangulatot - teszi hozzá egy romantikus lélek, aki szerint pokrócot is érdemes vinni.   Más a Bory-várra, a csókakői várra, a bodajki Gaja-völgyre esküszik.

Egy huszonéves, székesfehérvári fiatalember tippje, a csákvári lovasfarm, illetve a lovaglás a Zámolyi-medencében is bekerült a javaslatok közé, amely szintén nagy élmény lehet a romantikára vágyó párnak.  Egy harmincas hölgy pedig a következőt ajánlja: alcsúti arborétum, pléd, séta, víz... Aki kellemes, árnyas fák alatti kikapcsolódásra vágyik, húsz percre Székesfehérvártól megtalálhatja a hatalmas kastélyparkban a számítását. Volt olyan, aki a velencei Bence-hegyre, a pázmándi Zsidó-hegy, Dunaújvárosban a Duna-partra vagy éppen a pákozdi ingókövekhez vinné kiválasztottját, vagy éppen már meg is tette.
 
Bicskén a kastélyparkot, a hegyi kastélyt, esetleg a mogyorósi kis sziklát és a barlang környékét vetették fel lehetőségként, sőt, az utóbbihoz egy idézetet is kaptunk Izing Antal bicskei lakostól: Bicskei bédekker (Mogyorós): ez itt kérem a Mogyorós  túl Máléhegy vesszein  bakfis lányok szüzessége  veszett el itt rendszerint  bokrok mélyén búvó barlang  csupa csupasz denevérrel  írj falára ha erre jársz  üszkös bottal de ne vérrel! (Ujszászi Ignác).
 
Aki borozni vinné kedvesét, az az etyeki, a móri vagy éppen a csákberényi pincesorra szervezzen kóstolót, biztosan nem bánja meg, és mindenki romantikus hangulatba kerül.

 Van, aki egy teljes napot szervezne meg: csákvári tanösvény, majd az Esterházy-kastély parkja, végül valamelyik cukrászda, hazafelé pedig a Gánt feletti dombok. Hm, tényleg nem mindennapi program az ilyen!

-  Az kérdéses, hogy a lányok többsége mit szól az erdőhöz az első randin? Szerintem oké, csak nem tudom nem ciki-e ez manapság a plázamekimozi helyett...? - teszi fel a jogos kérdést egy fiatalember. Nos, első randin nem biztos, hogy megállja a helyét, da a harmadikon már igen!

-  Várgesztes legjobb, bár épp már nem Fejér megye. Mi megcsináltuk évfolyamtársnőmmel, hogy télen Vérteskozmán hagytuk a gépjárművet, a Malom-úton átballagtunk Gesztesre, beültünk egy étterembe, mert a várban már sokszor voltunk. Asztalunkat a cserépkályhához tehettük, átmelegedtünk, megettük a hozott szendvicset, csokit, teát, ropit, beszélgettünk, aztán visszamentünk a kocsiért a szépséges Vérteskozmára. Az a Malom-út nagyon szép erdőn visz át -  állítja Antal.
 
Sok csodás felfedezni való hely van még a megyében, egy honlap például, amely az ország romantikapontjait szeretné feltérképezni, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt, a velencei hőlégballonos repülést és a seregélyesi Zichy-Hadik-kastélyt  ajánlja a többi közt, de nem szabad elfeledkeznünk nyáron a Velencei-tóról sem, amelynek partján még naplemente után is van élet. A romantikának pedig ilyen helyeken csak a képzelet szabhat határt...

Szerző: S. Töttő Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!