Púder Nélkül

2011.08.22. 05:46

A terapeutánál eltörött a mécses - Maya naplója

Jó napot kívánok, azért telefonálok, mert szeretnék öntől időpontot kérni - végeredményben ezzel a frappáns szöveggel jelentkeztem be a pszichoterapeutához, aki szerencsére nem is kérdezett többet a telefonban.

Maya

Épp aznapra kaptam időpontot, amikor lejárt az a háromhetes szünet, amiben Adrenalinnal megegyeztünk. Ő nem jelentkezett, én pedig síkideg voltam, és izgultam a terápia miatt is. Csendes, nyugodt szobában fogadott, ahol íróasztal, kanapé és egy nagy fotel is volt. Leültünk, s megkérdezte, mi járatban vagyok, miben segíthet. Na, nekem sem kellett több, az első mondat végén eltörött a mécses. Nyilván nem most látott ilyet először, rezzenéstelen arccal nyújtotta át a zsebkendősdobozt. Mint a filmeken - futott át az agyamon, bár akkor még reméltem, az én mozimban nem lesznek túl tragikus jelenetek. Bár már így is épp eléggé nehéz volt. Mi tartja vissza attól, hogy felhívja? - kérdezte Anikó, a terapeuta. Nem is tudtam igazán válaszolni. Hát... Nem illik... - mondtam, és erre rákontrázott: - A maga döntése volt ez a három hét szünet? Nem? Akkor miért játssza az ő játékát? Mondja meg, mit tenne most a legszívesebben? - kérdezte.

Üdv: Maya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!