Púder Nélkül

2011.09.04. 05:57

Ha a nagy Ő egy pár cipő

Nincs egy rongyom se! Igaz, hogy tele van a szekrény a ruháimmal, és minden alkalommal kiesik egy, amikor kinyitom az ajtót, de ezek itthoni göncök – hangzik az egyik érv a sok közül, miért van szüksége a hölgyeknek új ruhára, cipőre vagy táskára.

Kiss Anna

Amíg a férfiak leginkább elektronikai és műszaki cikkekre költik a pénzt, addig a hölgy boltkórosok kozmetikai termékeket, ruhákat, kiegészítőket halmoznak. Tíz nőből nyolc pontosan tudja, mit szeretne vásárolni. A maradék kettő pedig csak azt tudja, hogy vásárolnia kell, de azonnal.

– Meglátnak valamit a próbababán és bejönnek, hogy nekik az kell – meséli az egyik zalaegerszegi ruhaüzlet eladója, Börcz Tímea. – Korosztályonként változik, ki mennyire bizonytalan, de általában kikérik az eladó segítségét. Mindig megmondom, ha egy-egy ruha nem áll jól az illetőnek, hiszen nekünk nem érdekünk, hogy hazudjunk. Sajnos, sok hölgy akkor is megveszi a ruhát, ha az előnytelenül áll neki. Ők azok a vásárlók, akiket csak és kizárólag a divat érdekel.

Mint megtudtuk, ilyen elsősorban a kamasz korosztály. A legtöbb fiatalra igaz, hogy nincs még kialakult stílusa, a vásárláshoz gyakran kérnek segítséget.


– A fiatalok barátnőikkel vagy szüleikkel jönnek be hozzánk, előbbi kísérettel könnyebb, utóbbival nehezebb a vásárlás – meséli Szmodics Anikó, üzletvezető– És van még egy eset: amikor a hölgyek párjukkal vásárolnak. Két típusú pasi van: az egyik alabástrom szoborként ácsorog a sarokban, s ha a barátnője a próbafülkéből kilépve kíváncsi a véleményére, unottan csak annyit mond: „nekem mindegy, te hordod”.

A másik típus, a türelmes lovag, aki segít, beviszi a ruhát a fülkébe, véleményez. A cipő és táska fronton kevésbé megfontoltak a nők, erről Guzs Bernadett, üzletvezető mesélt lapunknak.

– Meglátni és megszeretni. Ez lehetne a jelmondat. Nem számít, hogy mit terveztek el, milyen fazont szerettek volna, bejönnek, meglátják a nagy Őt és hazaviszik. A vásárlóim másik része több pár cipőt is kinéz, majd órákig gondolkodik, töpreng. Felveszi az egyiket, körbemegy, leveszi, felhúzza a másikat, megkérdezi a többi vásárlót, tetszik -e nekik is, mérlegel, aztán elviszi mindkettőt. Míg a cipőknél fontos a minőség, a táskáknál már más a helyzet. Manapság gyorsan változik a táskadivat, a hölgyek minden szezonban újat vesznek , így inkább az alacsonyabb árú műbőr táskák a kelendőbbek. 

Szerző. Kiss Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!