Púder Nélkül

2011.10.15. 13:16

Szépség babaváráskor: nem kell lemondania a kismamának a hajfestésről

A várandósság ideje alatt számos kérdés merül fel a kismamában a szépségápolással kapcsolatosan. A modern anyuka ugyanis babavárás közben is szeretne vonzó maradni.

S. Töttő Rita

Egy nő sem szereti, ha lenőtt hajjal kell utcára lépnie, pláne nem akkor, ha a terhesség is megviseli a közérzetét. Nem rég még ugyanis a kismamaetikett azt mondta: várandóság alatt ne festesse a haját a nő, kerülje a sportot és a masszázst, de sok leendő anyukában felmerül az a  kérdés is, vajon fogfehérítést, körömlakkozást, krémes epilálást alkalmazhat-e a várandósság ideje alatt.

Nos, a hajfestésről ma már nem kell lemondanunk - állítja Péntekné Nóra fodrász, akinek számos kismamavendége van, de ő maga is festette a haját két terhessége idején.
- A legfontosabb, hogy csökkentett ammóniatartalmú festékkel kezeljük a hajat, amely kevésbé ártalmas. De ha vegyszeres hajsimítást vagy dauert kér a kismama, azt is kímélő anyaggal szabad csak végezni. Szerencsére ma már sok ilyen található a piacon - meséli Nóra, akinek csak helyeselni tudott vendége, a kismama Rozgonyiné Gombos Cecília is, aki második babáját várja éppen. 

Szerző: S. Töttő Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!