Púder Nélkül

2012.02.20. 08:16

Az aktuális ékszertrendek szembeszállnak az évszak szürkeségével

Zalaegerszeg – Aki unja a hosszú ideje tartó téli borút, válasszon színes kiegészítőket, s amellett, hogy hangulata javul, divatos is lesz, az aktuális ékszertrendek ugyanis szembeszállnak az évszak szürkeségével, és a színek erejével hatnak.

Varga Lívia

– Az elzárkózás helyett most az önkifejezés a jellemző, a legújabb trendek főszereplői ugyanis a nagy, mutatós, színes ékszerek – bocsátja előre Böjte Katalin, megyeszékhelyi ötvösmester.

Ami a formát illeti: divat a hosszú, ezüst, sárga- vagy fehérarany nyaklánc, színekben pedig a narancssárgás-barnás karneol – achát, szürke hematit, kék zafír, akvamarin vagy barna füstös kvarc díszítéssel. A gyöngy ugyanakkor örök: minden időben eleganciát sugároz.

– A divatos női viselet elmaradhatatlan kellékei a két, három, négy vagy öt láncból álló karlánc-kompozíciók, amelyeket a nyakláncokhoz hasonlóan színes kövekkel díszítünk, főleg egy színt vagy annak árnyalatait felhasználva – fogalmaz az ötvösmester. – S még mindig hódít az utóbbi évek karláncdivat bestsellere, a charm, a nagyszemes láncokra akasztható medálokkal, ami örök lehetőség, hogy kifejezzük stílusunkat.

Az átlagosnál hosszabb, vékony, ezüst vagy fehérarany nyakláncokhoz talizmánszerű medálok illenek, nagy, színes, néha a popkultúra szimbólumait idéző formákkal, s a színes kövek most ezüst vagy fehérarany foglalatot kapnak.


– Nagy visszatérő a kámea, azaz domborúan vésett ékkő, amit egyre többet látunk majd a divat világában, és a rockmozgalmak egyik tipikus jelképe, a koponya, ami színes kövekkel vagy fekete gyémántokkal díszítve az idei év egyik legtrendibb darabja a fiatalok körében – hangsúlyozza Böjte Katalin.

A gyűrűk esetében is a színes kövekre épül a trend, a divatos nő ujjain most akvamarin, ónix vagy ametiszt csillog, fülében pedig több, hajszálvékony láncon függő színes, csillogó, akár szabálytalanra csiszolt kővel díszített fülbevaló van. A visszafogottabb stílust kedvelőknek pedig gyémántot ajánl a szakember...

S ne feledkezzünk el a férfiakról sem: a fiatalos, sportos karaktereknek az ezüst és az acél a legtrendibb választás, míg az idősebb és/vagy elegánsabb stílust kedvelő urak számára a fehérarany a tökéletes megoldás, akár a lassan újra divatba jövő vörös arannyal párosítva, letisztult, elegáns, férfias formába öntve. Nagy divat a slim, azaz szupervékony karóra, főleg fekete vagy szürke színben, anyagban pedig a kerámia, a karbon és más high-tech lehetőségek hódítanak.



Szerző: Varga Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!