Púder Nélkül

2015.01.02. 20:15

Fogfehérítés otthon - A szódabikarbóna fogaink ápolására is jó

Ha szódabikarbónával dörzsöljük a fogainkat hetente kétszer, akkor garantáltak a csillogó fehér fogak.

Pusztai Fanni

A szódabikarbóna az egyik legsokoldalúbban felhasználható háztartásbeli vegyszer, más néven: nátrium-hidrogénkarbonát. A jövőben még sok felhasználási módját fogom megosztani veletek. Kapható étkezésre alkalmas, illetve alkalmatlan verzióban is. Ha súrolásra, zsíroldásra, vagy esetleg, mint múltkor ajánlottam, porcelángyurma készítésére szeretnénk használni, jó lesz az étkezésre nem alkalmas fajtája is, de mai tippem esetében – mivel fogfehérítésre fogjuk használni – kizárólag a fogyasztható változatát használjátok.

Víz és szódabikarbóna, és már kezdődhet is a fogfehérítés. Fotó: Pusztai Fanni

Elég 2 teáskanálnyi szódabikarbóna, melyhez keverhetünk fogkrémet, de kis víz is megteszi, ezzel a pasztával mossunk fogat, de óvatosan, ne túl erősen súroljuk őket, majd öblögessünk. Már az első használat után látszik az eredmény. De ezt a fogfehérítő eljárást maximum hetente kétszer használjuk, mivel ha túlzásba visszük, a szódabikarbóna apró szemcséivel eléggé súrolja és ezzel fel is sértheti a fogzománcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!