Púder Nélkül

2010.06.16. 12:46

Freire Szilvi múzeumban randizott új barátjával - Romantikázz te is a Múzeumok éjszakáján!

Freire Szilvi, a 2009-es Királynő és új kedvese, Szabolcs a baráti társaságukon keresztül ismerkedtek meg egymással, és egy múzeumban randiztak először. A június 19-i, szombati Múzeumok éjszakája remek alkalom arra, hogy pároddal ti is randit szervezzetek egy múzeumban.

Vas Népe

Freire Szilvi, a tavalyi Királynő elsőként a Tabu Tv felvételén mutatta be új szerelmét. "Egy hónapja vagyunk együtt, közös baráti társaságon keresztül ismerkedtünk meg. Polgár Krisztivel ismerték egymást Szabolcsék. Beszélgettünk, aztán elmentünk egyszer múzeumba, és valahogy így alakult ki!" - mondta el Freire Szilvi.

"A kapcsolatunk nem kifejezetten a tavasznak köszönhető, hanem annak, hogy találkoztunk és összeismerkedtünk!" - meséli Szabolcs, aki minden hóbortjával együtt imádja az újdonsült kedvesét. "Nagyon szeretek olajjal festeni, nagyon érdekel ez a dolog, ezért mentünk el együtt festményeket nézni. A páromat még nem festettem le, de egyébként sem szoktam nagyon embereket festeni, sokkal inkább nonfiguratív és tájképeket készítek!" - osztotta meg a tabutv.hu-ra klikkelőkkel Freire Szilvi.

Az is meglehet, hogy a friss szerelmesek még ebben a hónapban közösen elutaznak valahová lazítani. "Pont tegnap volt erről szó, hogy elmegyünk valahová június végén, de ez még nem biztos. Attól függ, hogy mennyi elfoglaltságom lesz, mert lehet, hogy dolgoznom kell abban az időszakban." - számolt be a jövőbeli tervekről Szilvi.

Egy múzeumi randi remek ötlet, látogassatok el ti is pároddal a június 19-i, szombati programokra a Múzeumok éjszakáján. Szombathelyen igazi különlegességekkel készülnek ebből az alkalomból: az érdeklődők szombaton bepillanthatnak a régészek munkájába, megismerkedhetnek több Vas megyei magángyűjtemény "rejtőzködő" értékeivel, fáklyafénynél járhatják be az egykori vármegyei börtönt, a gyerekek pedig "zseblámpás villamostúrát" is tehetnek.
A Vas megyei programokról a következő linkekre kattintva bővebben olvashatsz:
Múzeumok éjszakája: különleges programok Szombathelyen - katt ide!
Múzeumok éjszakája - Kőszegi programok - katt ide!

Ha a múzeumos randit egy kis kirándulással is összekötnéd, és még egy különleges desszertet is megkóstolnátok a pároddal, akkor irány Győr, ahol "múzeumok éjszakája fagylalt" vár minden kedves látogatót szombaton a késő esti órákban.

Lapozz a részletekért!



OLDALTÖRÉS: Múzeumok éjszakája - Fagylalt Győrött a művészi élmények mellé






Múzeumok éjszakája - Fagylalt Győrött a művészi élmények mellé






Múzeumok éjszakája - Fagylalt Győrött a művészi élmények mellé






Múzeumok éjszakája - Fagylalt Győrött a művészi élmények mellé

Óránkénti tárlatvezetéssel mutatják be az érdeklődőknek Rippl-Rónai József gyűjteményes kiállítását a Múzeumok éjszakáján a győri Városi Művészeti Múzeumban, az élményen túl desszert különlegességgel, "múzeumok éjszakája fagylalttal" is meglepik a késő esti órák látogatóit - mondta el Grászli Bernadett igazgató az MTI-nek.

A közgyűjtemény többi eseményét is a nagy sikerű Rippl-Rónai kiállítás köré építik azon a különös éjszakán az Esterházy-palotában. Ennek jegyében Pattantyús Gergely üvegtervező iparművész találkozik a közönséggel és arról beszél, hogy mi motiválta a míves borkiöntők, különleges formájú poharak megalkotására Rippl-Rónai tervei, rajzai nyomán. Az alkotások egyébként láthatók a tárlaton.

A múzeumlátogatókat virtuális vendégségbe is invitálják a Rippl-Rónai család villájába. Lesz látványterítés és ételkóstoló, ezúttal Ady Endre kedvenc süteményét ízlelhetik meg az ínyencek. De nem feledkeznek meg a gyerekekről sem, ők a koraesti órában iparművész vezetésével készíthetik a múlt századot idéző romantikus tárgyakat, csipkés legyezőket, díszes képkereteket.
Az Esterházy-palota ad helyet az ígéretes ifjú tehetségek kibontakoztatásáért tevékenykedő Artist of Art Alapítvány gálaestjének, amelyen a Győri Balett ifjú művészei és a bécsi No Limit dzsesszformáció muzsikusai mellett Szabó Gergely textiltervező és Törőcsik Katalin iparművész munkáival is találkozhat a közönség.
 
A Xantus János Múzeum M. Nagy Szilvia grafikusművész képzelt lényekről, dinoszauruszokról készült időszaki kiállításával várja egyebek között az érdeklődőket. A tárlathoz kapcsolódóan rajzversenyt is hirdetnek, s a legsikeresebb munkákat megjutalmazzák.
A Patkó Imre Gyűjtemény megújult állandó kiállításra hívja a művészetkedvelőket a Vastuskós házba. A tárlat a magyar grafika fejlődéséről ad áttekintést a XX. század elejétől a 80-as évekig. A tematikus válogatás megismerését művészettörténészi tárlatvezetés segíti a Múzeumok éjszakáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!