Púder Nélkül

2010.10.03. 06:37

Hideg idő, száraz bőr - Hidratáljuk magunkat belülről is!

A hirtelen beköszöntött hűvös, szeles időjárás miatt bőrünket még nagyobb gondossággal kell ápolnunk, mint korábban.

Matolcsi Renáta

Ezekben a hónapokban krémezzük gyakrabban kézfejünket, mert a hideg idő kiszárítja bőrünket.

Kérhetjük kozmetikusunk segítségét, aki megfelelő pakolást ajánl számunkra. A kiszáradt, berepedezett bőr egyik hatásos kezelése lehet a paraffinos kézápolás. A virágviaszos, mély meleg terápia felfrissíti, puhává varázsolja, vitaminokban gazdaggá teszi kezünket. Ám a bőrnek nem csak külső segítségre van szüksége; a testápoló krémek mellett belülről is hidratálni kell szervezetünket. Kánikulában kiemelten hangsúlyozzák a szakemberek, hogy fokozottan figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, ám más évszakokban szinte szó sem esik erről. Pedig hideg időben is roppant fontos, hogy a szervezet hidratált legyen, hiszen az emberi test mintegy hatvan százaléka víz.

- A szűrt víz fogyasztása segít hidratálni a bőrsejteket, és nedvesen tartja a bőrfelületet, így megvédi a bőrt a kiszáradástól. Napi 2 liter tiszta víz fogyasztása elegendő a megfelelő hidratáláshoz, így sem a szervezetünket, sem pedig a bőrünket nem fenyegeti a kiszáradás veszélye - mondja Kornis Anita, a Mosolygóvíz életvezetési tanácsadója.
- Mindenkinek, de leginkább a hölgyeknek fontos az egészséges, szép bőr. A kenőcsök, krémek használata mellett nagyon kevesen figyelnek arra,  hogy a bőr elsősorban a szervezetből, belülről „táplálkozik”. Ha a szervezet belülről nincs hidratálva, akkor a külső beavatkozás, vagyis a krémek használata nem nyújt teljes megoldást a bőr kiszáradására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!