Púder Nélkül

2011.02.28. 12:56

Karcsú lesz a Pa-Dö-Dö? Csak úgy gurulnak lefelé a kilók!

Egy ország figyeli Falusi Mariann és Lang Györgyi, a Pa-Dö-Dö együttes két dundi tagjának sikeres fogyókúráját. A kövérségből erényt kovácsoló, azt szinpadi látványként is elfogadtató kitűnő énekesek életében néhány hónapja bekövetkezett a fordulat, amikor elhatározták, megszabadulnak az immár az egészségüket veszélyeztető felesleges kilóktól.

Osváth Sarolta

Először Mariann csatlakozott egy zsírégető klubhoz. – Utoljára még megpróbálom, aztán ha nem megy, feladom – emlékezett vissza az énekesnő. Pár hónappal korábban infarktusgyanúval szállították kórházba egy fellépést követően. Mariann akkor határozta el, életmódot vált és lefogy. Majd a sikert látva, Györgyi is kedvet kapott a „szenvedésmentes” módszerhez. Mint elmondták, korábban a fogyókúrák szinte minden lehetséges változatát kipróbálták már. Falusi Mariann először szkeptikusan hallgatta, hogy ezzel a módszerrel anélkül lehet karcsúsodni, hogy éhezni kellene, vagy az egész életét alárendelni a táplálkozási rítusoknak.


- Jókat enni és inni, és közben fogy az ember? – teljesen hihetetlennek tűnt. De csak addig, amíg meg nem győződtem róla magam is, hogy működik. Sokan kipróbálták már, de addig nem hiszi el az ember, amíg nála is el nem kezdenek legurulni a kilók. A speciális, zsírégető lisztből és csökkentett szénhidráttartalmú alapanyagokból készülő ételek és italok fogyasztása mellett fontos a mozgás is, elsősorban azért, hogy a távozó zsírszövetek után a bőr rugalmas maradjon és az izmok is erősödjenek. A napi ötszöri étkezés mellett az életmódváltás része, hogy az énekesnő hetente több órát töltött uszodában, majd súlyának csökkenését követően konditeremben, a futógépen.
Nagyon élvezem, hogy sokkal könnyebben mozgok és ha le kell hajolnom valamiért, már egyáltalán nem esik nehezemre – újságolja. A pozitív változás azonban nemcsak külsőleg látszik, az egészségügyi értékeim is ugrásszerűen javulnak.


- Nagyon vártam már a leleteimet és borzasztóan örülök, hogy az eredményeim jobbak, mint a kórházba kerülésemkor mért értékek. Az új életmódommal a vércukor- és koleszterinszintemen sikerült javítani. Ráadásul érzem is, ahogyan adom le a kilókat, úgy lesz egyre jobb az állóképességem, majd’ kicsattanok az egészségtől, sokkal energikusabbnak érzem magam, mint valaha!” – árulta el. Egyébként Mariann édesanyjának vércukor szintje már éppen azon a határon volt, hogy el kell kezdeni inzulinnal kezelni, de miután szintén áttért a zsírégető klub étrendjére, rövid idő alatt elindult lefelé. 


Az énekesnő fogyásának szinte csodájára járnak, úton-útfélen arról érdeklődnek az emberek, hogyan csinálta
- A tapasztalataimat szívesen megosztom bárkivel, és nagyon jó érzés, hogy ilyen sokan érdeklődnek, és biztatnak. A barátaimmal is állandó beszédtéma az életmódváltás, már csak azért is, mert a kis dobozaim, amelyekben a zsírégető ételeim vannak, mindenhová jönnek velem – mondta Mariann.

Ennek köszönhetően az egy évre tervezett minusz 40 kilóból öt hónap alatt 20 kilogrammtól szabadult meg.
- Túlteljesítettem a célkitűzést és nagyon büszke vagyok magamra. De a túl gyors súlycsökkentést veszélyes lehet, ezért most szünetet kell tartanom, így körülbelül egy hónapig a szinten tartás lesz a cél.
- Szerencsére mindez jó összeegyeztethető a programjaimmal, most éppen egy hosszabb utazásra indulok Ázsiába, ott úgysem tudnám a zsírégető hazai finomságokat fogyasztani. Pontosan tudom azonban, hogy mit ehetek és mit ihatok. Nem félek a kísértéstől sem, mert azon a vidéken sok gyümölcsöt, salátákat és általában könnyű, természetes ételeket esznek az emberek. Remélem, amikor hazajövök, megint egy mérettel kisebb ruhákat vásárolhatok. Ez nagyon inspirál  

Lang Györgyi Mariann példája nyomán tért át a zsírégető kosztra, és most tíz kilóval nyom kevesebbet.
- Nekem nincs kilóban meghatározott célom, ellenben van egy fellépő nadrágom, amiben anno, szerintem jól néztem ki, abba szeretnék beleférni. Még nem jön rám tehát addig folytatom. Valójában semmi nehézséget nem okoz a diéta, egyáltalán nem vagyok éhes, sőt Számomra sokkal nehezebb volt megszokni azt, hogy naponta ötször kell enni, és jóval többet inni, mint korábban szoktam. Mivel én kifejezetten válogatós vagyok, bizonyos ételeket, fűszereket nem eszem meg, volt bennem némi fenntartás. Hogyan tudják ezt megoldani? Mint kiderült, nem vagyok egyedül azzal, hogy nem szeretem például a fokhagymát, a zellert, vagy nem eszem bizonyos főzelékeket, és csak fehér húst fogyasztok. Meglepő, de van ilyen menü is, és az étrend így is nagyon változatos. Belefér még a sütemény is, bár én nem vagyok édes szájú, de például a pogácsát szeretem és azt is lehet enni. 

Györgyi közérzete is kiváló, javulnak a laborleletei, úgy érzi, kifejezetten energikus lett.
- Az már biztos, hogy ez a fogyókúra mindenkinél beválik. Arra még kíváncsi leszek, hogy a „jojo-effektus” hogyan működik, de állítólag egészségmegőrző ételekkel ez is kivédhető.

Szerző: Osváth Sarolta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!