Púder Nélkül

2013.05.02. 06:02

Mák Dóri, a mosoly követe

Szombathely - A végtelenségig pozitív. Árad belőle a jóindulat, s a szeretet. Nem tesz „semmit”, csak segít, gondoskodik. Bárkiről, aki igényli. Ha nehézségek adódnak, felülkerekedik rajtuk.

Ambrózai Zsuzsanna

Életigenlő személy, s ha tehetné, a nap 24 órája helyett 48-at tevékenykedne. Tulajdonképpen meg is teszi.

– Olyan családi környezetben nőttem fel, ahol fontos volt a segítés, a segítségnyújtás. Gyerekkorom óta ebben a közegben éltem, kiváltképp édesanyám munkája hatott rám, a kezdetek óta tevékenyen részt vett a Zonta Club életében, s az Aranyhíd Oktatási és Nevelési Központ sem ismeretlen intézmény számomra – teszi hozzá mosolyogva Mák Dóri, a Divatbemutató, kicsit másképp rendezvény megálmodója és életre hívója. Azt mondja, nem szereti, ha méltatják, nem azért csinálja. Azt sem szereti, ha reflektorfénybe állítják, számára ez nem fontos, nem ezért csinálja, s természetesen a dicséret és a köszönet mindazoknak jár, akik részt vettek és vállaltak ebben a nem mindennapi divatbemutató megszervezésében.

– A csillogó szemek, az a mérhetetlen szeretet, ami ezekből az emberekből árad. Fogyatékkal élnek, de sokszor sokkal inkább „emberek”, mint mi, vagy embertársaink. Tudod, már maga az egész folyamat, látni, ahogy élvezik a ruhapróbákat, hogy örülnek, hogy van, aki ki sem kel a tolószékből, de amikor a kifutónál vagyunk, s azt mondja, mégis megpróbálja. Hihetetlen érzés – meséli Dóri az elmúlt időszak eseményeit.

Mák Dóri, a Divatbemutató, kicsit másképp rendezvény megálmodója, életre hívója. Fontos számára a segítés, a szeretet, a mosoly. Fotó: Szendi Péter

Tipikusan az a személy, aki ha a fejébe vesz valamit, megvalósítja. Nem tétlenkedik, teszi a dolgát, azt mondja, a legfontosabb alapelve szerint él: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Mosolyog, miközben erről beszélünk, szürcsöl egyet a kávéból, s folytatjuk.

– A mosoly a legjobb dolog, amit tehetünk egymással. Feltölthetsz másokat, s általuk te is töltődsz, pozitív energiával. A legcsodálatosabb dolog a világon, persze a kisfiam után, aki már nem is olyan kicsi – teszi hozzá nevetve.

Zsombor – vagy ahogy Dóri és a család nevezi: Zsömi – elmúlt 11 éves. Dóri egyedülálló anyaként neveli őt, szeretetben, s a nagyszülői környezetet sem kell nélkülöznie, nélkülözniük. Azt mondja, hazudna, ha azt állítaná, egyszerű, de miden csak hozzáállás és elhatározás kérdése.

– Nekem is vannak gondjaim, problémáim, mint mindenkinek, a hétköznapi gondoktól én sem menekülök meg, de nem élhetsz ezekkel a gondokkal nap mint nap, mert akkor bennragadsz a saját mocsaradban, elöntenek a negatív dolgok, az pedig senkinek sem jó.

Dóri teszi a dolgát, segít mindenkinek, akinek csak szüksége van rá. Jó szóra, biztatásra vagy éppen egy kis energiára.

– Nekem akár éjjel kettőkor is lehet sms-t írni, ezt jól tudják a barátok. Ott vagyok, ha kell, ha szükség van rám, csak tudjak róla – kortyol egyet a kávéba, és közben rám mosolyog. Nem is kell ennél több.

Címkék#Mák Dóri

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!