hajviselet

2018.03.08. 11:26

Megint divat a paróka, nem csak betegek viszik

A ’60-as évekből visszatérve a nők ruhatárának újra fontos kelléke a paróka.

Merklin Tímea

Mindennapokra is

A legdivatosabb frizurák érhetők el, jó minőségű, természetes hatású, bőrbarát anyagokból, mindennapos viseletre.

Fotók: Nagy Jácint

Ma már megint nem csak egészségügyi okokból viselnek parókát a hölgyek: sokan esztétikai kérdésként fogják fel. Szívesen választják üzletasszonyok azt a megoldást, hogy amikor rendezett hajra van szükség, de nincs idő fodrászhoz menni, egyszerűen előveszik a szekrényből a kész frizurát.

Fontos az önbizalom

Szakértőnk, Molnár Ildikó azt mondja, hogy üzletében a parókák kilencven százalékát nem beteg, kemoterápiás kezelésen részt vevő emberek vásárolják, akik elvesztették a hajukat, hanem olyanok, akik a tökéletes megjelenésre törekednek, nagyobb magabiztosságra vágynak. Fontos az emberi kapcsolat, a bizalom, a diszkréció, a vendégek elmondják, miért kell a paróka. Nem egy nő van, aki bálban, ünnepi rendezvényen, üzleti tárgyalásokon, vacsorákon parókát visel, mert ez lehetővé teszi számára heti több alkalommal, hogy magából a maximumot kihozva mutatkozik nyilvánosan, hiszen „a hajunk az ékünk”. De ha nincs haj? Az idős korosztály esztétikai problémája, hogy kevesebb hajuk van már hormonális vagy időskori változások miatt, mint megszokták, és hoznak képet: „ilyen voltam”. Az archoz illő, az eredeti hajhoz hasonló parókát választanak számára, így ismét hasonlítanak régi önmagukra, boldogan néznek a tükörbe. De nagyon keresett az ősz haj is. Van, aki nem teljes parókát, csak hajpótlást kér, feltűzhető, félhosszú hajához szeretne még egy kis alkalmi kontyot, néhány pluszloknit. A mai világban teljesen elfogadott a parókák, hajpótlások viselése, otthoni hordásra szép turbánokat kendőket is tudnak ajánlani.

 

Mindenki megtalálhatja a megfelelőt

A színbeli választékban szerepel a natúr, a festett, az ombre, a melírozott, a lenövést sejtető. Ezek nem igazi hajak, hanem magas minőségű műhajak, melyek légáteresztő anyagból készülnek, így biztosítják a szükséges komfortérzetet.

A parókát úgy kell felvenni, mint egy sapkát, a teljes fejet fedi, nincsenek rögzítő csatok, mégis teljesen biztonságos, nem esik le, nem viszi el a szél. Amint megtudjuk: csak hozzá való, speciális ápolószerrel lehet gondozni a parókát, hogy megőrizze eredeti fényét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!