Púder Nélkül

2010.12.15. 15:27

Zumba: még az orgazmusnál is jobb?

A zumba körüli hisztéria már évek óta tombol, de Magyországra csak az utóbbi években jutott el. A mozgásforma lényege, hogy a résztvevők latin zenére rázzák a feneküket, és közben elégetnek jó sok kalóriát. És még mulatnak is egyet.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mióta az egézséges életmód modern világvallás lett, a torna és a fitnesz különböző formái nagy népszerűségnek örvendenek, és mindig van valamilyen éppen felkapott módszer.

A zumba a 90-es évek végén indult hódító útjára, de csak az utóbbi néhány évben lett igazán sikeres és jutott el Magyarországra is. Az ötletgazda egy bizonyos Alberto “Beto” Perez, aki a legenda szerint egyszer elfelejtette elvinni az általa oktatott aerobic órára a szokásos zenét, így a kocsijában talált latin zenére tartott egy újfajta, táncos órát. Beto meglátta a sikerben az üzleti lehetőséget, módszerével nekiindult körbeházalni az Egyesült Államokat, ahol talált is egy vállakozót, aki segítette beindítani a céget. Azóta a cég vállalattá fejlődött, saját ruhamárkával, képzési anyaggal, képzett oktatókkal és Wii játékkal - írja a life-style.hu.

További részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!