Rátót

2014.02.07. 18:21

Sikkasztás? Pénzügyi hiány miatt indult vizsgálat Rátóton

Teljeskörű pénzügyi-számviteli vizsgálatot rendelt el a jegyző. Előzetesen az tudható, hogy jelentős a hiány.

Kozma Gábor

Lapunk azon információhoz jutott, hogy vizsgálat van a rátóti hivatalban. Erről kérdeztük Málics Ferenc polgármestert, aki a következő tájékoztatást adta az ügyben.

– 2014. január 30-án a Rátóti Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője teljes körű pénzügyi-számviteli vizsgálatot rendelt a hivatal egyik dolgozója tekintetében. A revizori vizsgálat előzetes megállapításai alapján kiderült, hogy Rátót és Nemesmedves községek bankszámláiról tavaly több millió forint bankkártyás készpénzfelvétel történt, amely összegek a pénztárba nem kerültek bevételezésre.

A bankkártyák használatára feljogosított hivatali köztisztviselőt a jegyző azonnali hatállyal elbocsátotta, s Rátót Község polgármestere feljelentést tett jelentős értékre elkövetett sikkasztás elkövetésének alapos gyanúja miatt. A rendőrségi vizsgálat jelenleg folyamatban van, tudomásunk szerint már történt házkutatás az érintett köztisztviselő lakásán.

– A korábbi vizsgálatok a visszaélésekre nem derítettek fényt, de vélhetően a korábbi években is történt pénzügyi visszaélés. Ennek érdekében évekre visszamenőleg folyik a pénzügyi iratok átvizsgálása.A két település költségvetésének áttervezése folyamatban van, az érintett polgármesterek és képviselő-testületek mindent megtesznek a települések pénzügyi működőképességének megőrzéséért – hallottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!