Receptek

2014.02.09. 12:02

Farsangi fánk recept

Olvasónk Bolla Lászlóné receptje.

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
3 dl tej
6 dkg vaj
5 tojássárgája
1 dl olaj a sütéshez
2 evőkanál cukor
1 evőkanál rum
50 dkg liszt

Elkészítés:

Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a vajat habosra keverjük és jól összedolgozzuk az 5 tojássárgájával, majd hozzáadjuk a megmaradt cukrot, tejet és a rumot. Végül a lisztet megsózzuk és azt is hozzákeverjük.Utána alaposan megdagasztjuk a tésztát.

A fánktészta akkor jó, ha tele van apró, fényes hólyagokkal. A tésztát meleg helyiségben kétszeresére kelesztjük. Ezután óvatosan belisztezett deszkára téve kinyújtjuk. Lisztbe mártogatott fánkszaggatóval kiszaggatjuk, kenőtollal leolajozzuk.

30 percig pihentetjük, 3-4 ujjnyi magas legyen. Meleg olajban először fedő alatt sütjük, miután átfordítottuk, fedő nélkül sütjük készre. 1-1 oldal kb. 4-5 perc. Itatóspapírra kiszedjük,forrón vaníliás cukorral lehintjük. Melegített gyümölcslekvárt is adhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!