Receptek

2014.03.26. 16:25

Cipóban sült csülök recept

Olvasónk Sándor Katalin receptje.

Hozzávalók:

1 db füstölt csülök (kb. 1 kg)

A tésztához:
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
15 dkg vaj
3 egész tojás
1 teáskanál víz
1 teáskanál cukor

Elkészítés:

Kelt tésztát készítünk, amiben az előre megfőzött, kicsontozott és kihűlt csülköt fogjuk megsütni. Felfuttatjuk a langyos cukros tejbe morzsolt élesztőt. A puha vajat habosra kavarjuk, majd egyenként hozzáadunk 2 tojást. (A harmadik tojás a cipó megkenéséhez kell.) Kissé megsózzuk és az átszitált liszthez keverjük. Végül beledolgozzuk az élesztőt. Kézzel vagy géppel sima tésztává dolgozzuk, majd 1 óráig kelni hagyjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, közepére tesszük a csülköt, majd a tésztát ráhajtogatjuk,és cipó alakúra formázzuk. Tetejét felvert tojással megkenjük. Közepesen meleg sütőben kb. 40 percig sütjük. Hidegen is, melegen is nagyon finom. Salátát is adhatunk hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!