Receptek

2012.12.14. 21:25

Csokis gesztenyegolyók

Tanakajd - Figyelem: gesztenyeszezon! Az őszi finomságot számtalan változatban fogyaszthatjuk. Most egy könnyen elkészíthető édességet kínál a Vas Népe konyhája.

Simon Erzsébet

E heti háziasszonyunk, Horváth Istvánné Marcsi csokis gesztenyegolyókat kínál. A finom desszert gesztenyemasszából könnyen és gyorsan elkészíthető, de friss gesztenyeszemekből sem ördöngösség az összeállítása. Sötétbarna, fényes és sima héjú, nagyobb fajta gesztenyét válasszunk, könnyebb megpucolni. A külső, kemény héját késsel is lehámozhatjuk. Azután csak a gesztenye belső, barna burkát kell eltávolítanunk. Ez könnyen leválik, ha a lehámozott gesztenyét forró vízben lefedve áztatjuk néhány percig. A megtisztított gesztenyét még melegében főzzük meg cukros vízben, majd törjük össze. Az így kapott masszával aztán dolgozhatunk tovább.

Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg Ráma, 2-3 evőkanál porcukor, egy evőkanál rumaroma, és annyi darált háztartási keksz, amennyit az összedolgozáskor felvesz (körülbelül 10-15 dkg). A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé, egy evőkanál étolaj.

Elkészítés: A hozzávalókat jól összedolgozzuk, a masszából golyókat formálunk. A csokit az étolajjal gőz fölött megolvasztjuk, hústűt szúrunk a golyókba, majd csokiba mártjuk, kihűtjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!