Rendőrségi

2010.07.27. 21:08

Hajnalig oltották a több tízezer kigyulladt raklapot

Tizenegy órás munkát követően, szerda hajnalban befejezték az oltást a nagy erőkel dolgozó tűzoltók Szabadbattyánban, ahol több tízezer raklap égett.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A székesfehérvári tűzoltóság osztályvezetője elmondta: a fehérvári tűzoltóságra 15 óra 30 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Szabadbattyánban, egy raklapot gyártó üzem udvarán égnek az ott tárolt raklapok. Az udvaron 1500 négyzetméteren, 5 méter magasságban felhalmozott, hézagmentesen tömörített raklapok égnek, több tízezer darab.
 
A helyszínen egyáltalán nem áll rendelkezésre tűzcsap – mondta a tűzoltásvezető, hozzátéve: vannak ugyan tűzivíz-medencék, ám azokból technikai okok miatt nem sikerül a vizet kinyerniük a tűzoltóknak. Emiatt a járműveikkel egyre több külső vízfelvételi lehetőséget kell keresniük, s a vizet egyre messzebbről kell vinniük.

A tűz átterjedt a raklapok melletti telken lévő ablakgyár csarnokára: a homlokzati szigetelés leégett, néhány ablak kitört, károsodott az épület álmennyezete is – tette hozzá az alezredes.
 
A környező épületeket - a tűzoltók gyors és hatékony munkája mellett - az védte meg, hogy a raklapokat körbevevő kerítés vasbetonból van.

A tűzoltók - miután eloltották a lángokat - egy erőgép segítségével széthúzták az izzó, illetve a már összeroskadt raklaphalmokat; s lassan, szakaszosan folytatták az oltást. A munkálatokat szerda hajnali fél 3 után - a riasztástól számított mintegy 11 óra múlva – fejezték be.

Vízi Ignác tűzoltó százados, tűzvizsgáló az MTI-nek elmondta: az ügyben bűncselekmény gyanúja miatt a székesfehérvári tűzoltóság a rendőrséggel közösen folytat vizsgálatot.

Az eset kapcsán a székesfehérvári tűzoltóságon az ötfokozatú skálán négyes, kiemelt fokozatú riasztást rendeltek el. A helyszínen nagy erőkkel dolgoznak a Fejér, a Veszprém és a Somogy megyéből érkezett tűzoltók; vízszállító és más tűzoltójárművek érkeztek Székesfehérvárról, Siófokról, Balatonfűzfőről és Sárbogárdról is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!